Τρίτο μήνα στα πάνω του το λιανεμπόριο στη Βρετανία

Τα καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών υπολογιστών και τηλεπικοινωνιών σημείωσαν ισχυρή ανάπτυξη, αλλά αντισταθμίστηκαν εν μέρει από την πτώση των πωλήσεων στα σούπερ μάρκετ.

Τρίτο μήνα στα πάνω του το λιανεμπόριο στη Βρετανία

Οι βρετανικές λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν για τρίτο διαδοχικό μήνα, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για μείωση, βοηθούμενες από τις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλων προϊόντων τεχνολογίας.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η ποσότητα των αγαθών που αγοράστηκαν στη Μεγάλη Βρετανία αυξήθηκε κατά 0,3% μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Το ποσοστό ήταν πολύ ισχυρότερο από τη συρρίκνωση 0,3% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG. Τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,9%.

Τα καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών υπολογιστών και τηλεπικοινωνιών σημείωσαν ισχυρή ανάπτυξη, δήλωσε η ONS, αλλά αντισταθμίστηκαν εν μέρει από την πτώση των πωλήσεων στα σούπερ μάρκετ, καθώς οι λιανοπωλητές δήλωσαν ότι «οι κακές καιρικές συνθήκες και τα νοικοκυριά που συνεχίζουν να μειώνουν τα είδη πολυτελείας επηρέασαν τις πωλήσεις», σύμφωνα με την ανώτερη στατιστικολόγο της ONS Hannah Finselbach.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v