Λαγκάρντ: Οι εμπορικοί φραγμοί Τραμπ θα είναι μειονέκτημα

«Τυχόν περιορισμοί, αβεβαιότητα ή εμπόδια στο εμπόριο θα έχουν σημασία για την ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς είναι πολύ ανοιχτή και συναλλάσσεται με άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η επικεφαλής της ΕΚΤ.

Λαγκάρντ: Οι εμπορικοί φραγμοί Τραμπ θα είναι μειονέκτημα

Η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποίησε ότι η οικονομία της Ευρώπης μπορεί να υποφέρει εάν ο Ντόναλντ Τραμπ εκλεγεί επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ και προχωρήσει στην επιβολή νέων δασμών στα ευρωπαϊκά προϊόντα που εισέρχονται στις ΗΠΑ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση μείωσης των επιτοκίων είπε ότι το εμπόριο είναι σημαντικό στοιχείο της ευρωπαϊκής οικονομίας. Επομένως, τυχόν περιορισμοί, αβεβαιότητα ή εμπόδια στο εμπόριο θα έχουν σημασία για την ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς είναι πολύ ανοιχτή και συναλλάσσεται με άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οπως είπε η Κριστίν Λαγκάρντ:

Οποιαδήποτε σκλήρυνση των φραγμών, των δασμών, των πρόσθετων εμποδίων στη δυνατότητα συναλλαγών με τον υπόλοιπο κόσμο είναι προφανώς κάτι αρνητικό.

Κατά την πρώτη του θητεία, ο Τραμπ έπληξε τις εξαγωγές χάλυβα και αλουμινίου της Ευρώπης με δασμούς και συχνά μιλούσε επικριτικά για το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρώπης με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Κομισιόν έχει ετοιμάσει μια λίστα με αμερικανικά προϊόντα που θα μπορούσαν πιθανόν να μπουν στο στόχαστρο δασμών ως αντίποινα, εάν ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ και υλοποιήσει την απειλή του να πυροβολήσει την ευρωζώνη με εμπορικά μέτρα τιμωρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v