Σκοτώσαμε τον Σινουάρ, δηλώνει Ισραηλινός αξιωματούχος

Υπάρχει πιθανότητα να είναι νεκρός ο Γιαχία Σινουάρ, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού. Δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η πληροφορία, ούτε να ταυτοποιηθεί η σορός.

Σκοτώσαμε τον Σινουάρ, δηλώνει Ισραηλινός αξιωματούχος

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι υπάρχει πιθανότητα να είναι νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ. Δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η πληροφορία ούτε να ταυτοποιηθεί η σορός, πρόσθεσε.

Ανεπιβεβαίωτες αναφορές κάνουν λόγο για ισραηλινό πλήγμα στη Λωρίδα της Γάζας, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ηγέτης της Χαμάς. Aπό τα τέλη Σεπτεμβρίου πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Σινουάρ ήταν απομονωμένος και χωρίς να έχει επικοινωνήσει με στελέχη της Χαμάς.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση ΚΑΝ και το κανάλι 12 μετέδωσαν ότι ο Σινουάρ είναι νεκρός, επικαλούμενα Ισραηλινό αξιωματούχο.

«Κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, τρεις τρομοκράτες εξοντώθηκαν. Ελέγχεται η πιθανότητα ένας από τους τρομοκράτες να ήταν ο Γιαχία Σινουάρ. Σε αυτό το στάδιο, η ταυτότητα των τρομοκρατών δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί», ανέφερε ο στρατός.

Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος είπε στα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης ότι η τρέχουσα εκτίμηση του κατεστημένου ασφαλείας είναι πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο τρομοκράτης που σκοτώθηκε να ήταν ο Σινουάρ.

Την τελευταία ώρα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο φωτογραφίες που φέρεται να απεικονίζουν τον νεκρό ηγέτη της Χαμάς, με θανατηφόρα τραύματα στο κεφάλι.

Ο στρατός σημειώνει ότι δεν υπήρχαν όμηροι στην περιοχή όπου σκοτώθηκαν οι «τρομοκράτες». Σύμφωνα με αναφορές, ο Σινουάρ κρυβόταν ανάμεσα σε ομήρους, χρησιμοποιώντας τους ως ανθρώπινες ασπίδες.

«Οι δυνάμεις του στρατού (IDF) και της υπηρεσίας ασφαλείας Σιν Μπετ που επιχειρούν στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν υπό την απαραίτητη προσοχή», προσθέτει ο στρατός.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή εναντίον της Χαμάς και της Παλαιστίνιας Ισλαμικής Τζιχάντ σε σχολική μονάδα που λειτουργούσε ως κέντρο διοίκησης και ελέγχου των οργανώσεων στη βόρεια Γάζα.

 

Κατονομάζονται συνολικά 12 «τρομοκράτες» που ήταν παρόντες και εξουδετερώθηκαν στο σχολείο Αμπού Χασάν, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στην εκτόξευση ρουκετών στο Ισραήλ, καθώς και σε επιθέσεις εναντίον στρατευμάτων.

Ο Σινουάρ, θεωρούμενος ως αρχιτέκτονας των επιθέσεων κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, διαδέχτηκε στο τιμόνι της Χαμάς τον Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v