Ιταλία: Ζητήσαμε από το Ισραήλ να προστατέψει κυανόκρανους και αμάχους

Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Τελ Αβίβ να αμύνεται όταν δέχεται επίθεση, όμως ο πληθυσμός της Γάζας, του Λιβάνου αλλά και η ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ δεν φέρει καμία ευθύνη, δήλωσε ο Ιταλός ΥΠΑΜ. Μόνη εφικτή λύση η διπλωματική.

Ιταλία: Ζητήσαμε από το Ισραήλ να προστατέψει κυανόκρανους και αμάχους

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο, σε παρέμβασή του στην Γερουσία της Ρώμης, αναφέρθηκε σήμερα στην κατάσταση στην Μέση Ανατολή και ειδικότερα στις επιθέσεις ισραηλινών δυνάμεων κατά της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στο Λίβανο, της Unifil.

«Η Ιταλία επανέλαβε ότι αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να αντιστέκεται και να αμύνεται, όταν δέχεται οποιαδήποτε επίθεση. Την ίδια στιγμή, ζητήσαμε από το Ισραήλ να σεβαστεί τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και να προστατέψει τον άμαχο πληθυσμό στην Γάζα και στο Λίβανο -ο οποίος δεν φέρει καμία ευθύνη- όπως και την ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ», δήλωσε ο Κροζέτο.

Παράλληλα, αναφερόμενος πάντα στο ίδιο θέμα, πρόσθεσε:

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με στόχο μια διπλωματική λύση η οποία, παρά τις όποιες δυσκολίες, είναι η μόνη εφικτή. Η αποστολή Unifil πρέπει να ενισχυθεί και οι στρατιωτικές δυνάμεις του Λιβάνου να καταστούν πιο αξιόπιστες. Χρειάζονται νέοι κανόνες εμπλοκής, με την εγγύηση ότι θα γίνουν σεβαστοί. Από το Ισραήλ ζητάμε να μας βοηθήσει να ενισχύσουμε την Unifil και να κάνει, με ειρηνικό τρόπο, όσα πράττει με τα όπλα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v