Διπλασιάζει τα δάνεια για ημιτελή ακίνητα η Κίνα

Τα μέτρα δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες της αγοράς, με αποτέλεσμα ο δείκτης Bloomberg για τις μετοχές ακινήτων στο Χονγκ Κονγκ να υποχωρήσει πάνω από 8%, ενώ οι κινεζικές μετοχές εγκατέλειψαν προηγούμενα κέρδη.

Διπλασιάζει τα δάνεια για ημιτελή ακίνητα η Κίνα

Η Κίνα θα διπλασιάσει σχεδόν το ποσό των δανείων που χορηγεί στα λεγόμενα έργα ακινήτων «λευκής λίστας» σε 4 τρισεκατομμύρια γιουάν (562 δισεκατομμύρια δολάρια) για να εξασφαλίσει την ολοκλήρωση των ημιτελών κατοικιών και να ανακόψει την πτώση του τομέα ακινήτων της.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η κυβέρνηση θα αυξήσει την πιστωτική της συμμετοχή από τα 2,23 τρισεκατομμύρια γουάν που είχε ήδη διαθέσει ως τις 16 Οκτωβρίου, ως μέρος μιας δέσμης μέτρων που ανακοίνωσαν ο υπουργός Στέγασης Νι Χονγκ και άλλοι αξιωματούχοι σε ενημέρωση σήμερα Πέμπτη.

Τα μέτρα δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες της αγοράς, με αποτέλεσμα ο δείκτης Bloomberg για τις μετοχές ακινήτων στο Χονγκ Κονγκ να υποχωρήσει περισσότερο από 8%, ενώ οι κινεζικές μετοχές εγκατέλειψαν προηγούμενα κέρδη.

Το πρόγραμμα της «λευκής λίστας» αποτελεί μέρος ενός σχεδίου από πάνω προς τα κάτω για να διασφαλιστεί ότι τα ημιτελή σπίτια θα παραδοθούν στους αγοραστές και να αποτραπεί ένα ευρέως διαδεδομένο μποϊκοτάζ των στεγαστικών δανείων.

Η παράδοση των πωληθέντων αλλά αδόμητων κατοικιών της Κίνας, που υπολογίζονται σε 48 εκατομμύρια μονάδες, θα απαιτήσει περίπου 3 τρισεκατομμύρια γουάν άμεσης χρηματοδότησης από την κεντρική κυβέρνηση, σύμφωνα με τη Nomura Holdings Inc.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v