Σολτς: Oι παραδόσεις όπλων στο Ισραήλ θα συνεχιστούν

Ο καγκελάριος διαβεβαίωσε το Ισραήλ για τη γερμανική στήριξη και αλληλεγγύη, απορρίπτοντας την κριτική ότι το Βερολίνο εμποδίζει την αποστολή οπλικών συστημάτων στη χώρα. «Δεν θα δεχθούμε επιθέσεις από το Ιράν».

Σολτς: Oι παραδόσεις όπλων στο Ισραήλ θα συνεχιστούν

Το Ισραήλ μπορεί να υπολογίζει στη στήριξή μας, τόνισε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και διαβεβαίωσε ότι γίνονται παραδόσεις όπλων προς τον ισραηλινό στρατό «και θα συνεχιστούν».

«Θέλουμε κατάπαυση του πυρός. Δεν θα δεχθούμε όμως το Ιράν να επιτίθεται στο Ισραήλ. Αυτό πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο καγκελάριος από το βήμα της Μπούντεσταγκ επαναλαμβάνοντας την αλληλεγγύη της κυβέρνησής του προς το Ισραήλ.

«Αλληλεγγύη σημαίνει επίσης ότι δίνουμε στο Ισραήλ τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Γι' αυτό και έχουμε προμηθεύσει όπλα στο παρελθόν και οι Ισραηλινοί μπορούν να βασίζονται σ' εμάς και για το μέλλον. Έχουν παραδοθεί όπλα και θα παραδοθούν και στη συνέχεια», τόνισε ο κ. Σολτς, απορρίπτοντας την κριτική ότι η κυβέρνηση εμποδίζει τους τελευταίους μήνες την αποστολή οπλικών συστημάτων στο Ισραήλ.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς έστειλε το νέο μήνυμα προς το Ισραήλ λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες και το κρίσιμο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, διαφοροποιώντας τη θέση του από τα μηνύματα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, οι οποίοι ζήτησαν από την Κύπρο και τη σύνοδο MΕD9 να σταματήσουν οι εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ. Οι ΗΠΑ φαίνεται επίσης πως θέτουν σοβαρές προϋποθέσεις ανθρωπιστικού δικαίου ως προς την περαιτέρω στήριξη του Ισραήλ με εξοπλιστικά συστήματα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ, Deutsche Welle

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v