Ιταλία: Στο 42% αυξάνει τον φόρο στα κέρδη από το Βitcoin

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι ετοιμάζεται να προχωρήσει στην κίνηση αυτή δεδομένου ότι το «φαινόμενο εξαπλώνεται», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Μαουρίτσιο Λέο.

Ιταλία: Στο 42% αυξάνει τον φόρο στα κέρδη από το Βitcoin

Η Ιταλία σχεδιάζει να αυξήσει τον φόρο κεφαλαιακών κερδών στο Βitcoin στο 42% από 26%, στο πλαίσιο των προσπαθειών μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος. 

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι ετοιμάζεται να προχωρήσει στην κίνηση αυτή δεδομένου ότι το «φαινόμενο εξαπλώνεται», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Μαουρίτσιο Λέο την Τετάρτη. 

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, οι προσπάθειες που έχουν καταβάλει έως τώρα οι κυβερνήσεις για τη φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα δημοσιονομικά αποτελέσματα. Η Ινδία επέβαλε υψηλούς φόρους στα ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού πριν από δύο χρόνια μόνο και μόνο για να δει τους όγκους συναλλαγών να κατακρημνίζονται, καθώς οι ντόπιοι επενδυτές στράφηκαν σε ξένες πλατφόρμες για να αποφύγουν τη φορολογική επιβάρυνση. 

Η ανακοίνωση της Ρώμης έρχεται καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να εφαρμόσει ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για την αγορά κρυπτονομισμάτων στο τέλος του έτους. 

Η είδηση δεν επηρέασε το Βitcoin, το οποίο καταγράφει άνοδο 0,4% στα 67.284 δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v