Tραμπ: Ο δασμός είναι η πιο όμορφη λέξη στο λεξικό

Ο Τραμπ υπερασπίστηκε τις προτάσεις του για μεγάλη αύξηση των δασμών στα εισαγόμενα αγαθά. Υποστήριξε ότι έχει δικαίωμα να λέει στον πρόεδρο της Fed τις απόψεις του για τη νομισματική πολιτική.

Tραμπ: Ο δασμός είναι η πιο όμορφη λέξη στο λεξικό

O πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε ότι οι πολιτικές που θα εφαρμόσει αν εκλεγεί θα τονώσουν την ανάπτυξη παρά την αύξηση του χρέους. 

«Ο κύριος στόχος μας είναι η ανάπτυξη» τόνισε σε συνέντευξη σε δημοσιογράφο του Bloomberg στην Οικονομική Λέσχη του Σικάγο. «Θα φέρουμε επιχειρήσεις πίσω στη χώρα μας» πρόσθεσε. 

Ο Τραμπ υπερασπίστηκε τις προτάσεις του για μεγάλη αύξηση των δασμών στα εισαγόμενα αγαθά, λέγοντας ότι αποσκοπούν στην «προστασία των εταιρειών που έχουμε εδώ και των νέων εταιρειών που θα έρθουν εδώ».

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος αμφισβήτησε την ιδέα ότι οι δασμοί του θα επηρεάσουν αρνητικά τους Αμερικανούς των οποίων οι θέσεις εργασίας εξαρτώνται από το εμπόριο, λέγοντας ότι οι απώλειες αυτές θα αντισταθμιστούν από νέες εγχώριες θέσεις εργασίας στη μεταποίηση. 

«Θα έχει τεράστιο, θετικό αντίκτυπο» ανέφερε ο Τραμπ. «Όσο υψηλότερος ο δασμός, τόσο πιο πιθανό είναι να έρθει η εταιρεία στις ΗΠΑ και να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στις ΗΠΑ για να μην πληρώσει το δασμό» σημείωσε. 

«Ο δασμός είναι η πιο όμορφη λέξη στο λεξικό» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο ίδιος υποστήριξε ακόμα ότι ως πρόεδρος θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να μιλάει με τον πρόεδρο της Fed αλλά όχι να του δίνει εντολή τι να κάνει. «Πιστεύω ότι έχω δικαίωμα να λέω ότι πρέπει να πας λίγο πάνω ή λίγο κάτω. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να έχω το δικαίωμα να δίνω εντολή αλλά πιστεύω ότι έχω το δικαίωμα να σχολιάζω αν πρέπει τα επιτόκια να πάνε πάνω ή κάτω» πρόσθεσε. 

O Τραμπ απέφυγε να διευκρινίσει αν έχει μιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν αφότου αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο, αλλά υποστήριξε ότι θα ήταν «σοφό» αν το έκανε. «Εάν το έκανα, ήταν έξυπνο» τόνισε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v