HΠΑ: Πρόστιμο $4 εκατ. στη Lufthansa για διακρίσεις σε βάρος Εβραίων

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία αρνήθηκε ότι οποιοσδήποτε υπάλληλός της ενεπλάκη σε περιστατικό διακρίσεων εις βάρος επιβατών, αλλά συμφώνησε στον διακανονισμό. Τι είχε συμβεί.

HΠΑ: Πρόστιμο $4 εκατ. στη Lufthansa για διακρίσεις σε βάρος Εβραίων

Το αμερικανικό υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου 4 εκατομμυρίων δολαρίων στη Lufthansa για διάκριση σε βάρος Εβραίων επιβατών, σε πτήση από τη Νέα Υόρκη μέσω Φρανκφούρτης στη Βουδαπέστη τον Μάιο του 2022.

Το υπουργείο τόνισε ότι σε 128 Εβραίους επιβάτες - που σχεδόν όλοι φορούσαν ενδύματα Ορθόδοξων Εβραίων ανδρών - απαγορεύτηκε η επιβίβαση σε πτήση με ανταπόκριση στη Γερμανία, με την αιτιολογία φερόμενης μη πρέπουσας συμπεριφοράς ορισμένων επιβατών.

Παρότι πολλοί από τους Εβραίους επιβάτες δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους ούτε ταξίδευαν μαζί, είπαν σε ερευνητές του υπουργείου ότι η Lufthansa τους αντιμετώπισε σαν να ήταν ενιαία ομάδα και τους αρνήθηκε την επιβίβαση για υποτιθέμενη κακή συμπεριφορά ορισμένων, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Μεταφορών.

Το ίδιο σημείωσε ότι θα απαιτήσει από τη Lufthansa να πληρώσει 2 εκατομμύρια δολάρια, καθώς και 2 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση στους επιβάτες.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία αρνήθηκε ότι οποιοσδήποτε από τους υπαλλήλους της ενεπλάκη σε διακρίσεις εις βάρος επιβατών, αλλά συμφώνησε στον διακανονισμό για να αποφύγει εις βάρος της αγωγές στις οποίες απειλούσε να προβεί το αμερικανικό υπουργείο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v