Η «προβληματική» Boeing θα αντλήσει 35 δισ. δολ.

Σε στενωπό βρίσκεται ο αεροναυπηγικός γίγαντας των ΗΠΑ και αναζητά τρόπους να στηρίξει τον ισολογισμό του, εν μέσω παρατεταμένης απεργίας του μεγαλύτερου συνδικάτου των εργαζομένων της για αυξήσεις μισθών.

Η «προβληματική» Boeing θα αντλήσει 35 δισ. δολ.

Η Boeing σχεδιάζει να αντλήσει από την αγορά έως και 25 δισ. δολ., σύμφωνα με ανακοίνωση, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός στην αεροναυπηγική προσπαθεί να στηρίξει τον ισολογισμό του καθώς πολιορκείται από παρατεταμένη απεργία, υπό την ομπρέλα του μεγαλύτερου συνδικάτου των εργαζομένων.

Η Boeing, όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ενημερώνει τους επενδυτές ότι σκοπεύει να εκδώσει ομόλογα ή μετοχές ώστε η εταιρεία να έχει «ευελιξία προκειμένου να αναζητήσει μια ποικιλία κεφαλαιακών επιλογών όπως απαιτείται για να υποστηρίξει τον ισολογισμό της σε βάθος 3ετίας».

Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει μια «συμπληρωματική σύμβαση πιστωτικής γραμμής» 10 δισ. δολ. με μια κοινοπραξία δανειστών.

Το ντιλ έκλεισε με την Bank of America, τη Citibank,, την Goldman Sachs και την JPMorgan Chase ως χείρα βοηθείας για τον «προβληματικό» ισολογισμό της Boeing.

Η συγκέντρωση κεφαλαίων έρχεται σε μια περίοδο που η απεργία των εργαζομένων της Boeing μπαίνει στον δεύτερο μήνα της.

Οι εργαζόμενοι βγήκαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα Σεπτεμβρίου, μετά την απόρριψη της εργοδοτικής προσφοράς για τους μισθούς, σπρώχνοντας την εταιρεία σε βαθύτερη οικονομική κρίση, την ώρα που και οι δύο πλευρές δεν έχουν κάνει σημαντική πρόοδο από τότε.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας των ΗΠΑ Τζούλι Σου συναντήθηκε με την εταιρεία και τα συνδικάτα στο Σιάτλ, σε μια προσπάθεια να λυθεί το αδιέξοδο.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Boeing αναμένεται να πραγματοποιήσουν μια μεγάλη συγκέντρωση στο Σιάτλ αργότερα σήμερα, για να απαιτήσουν μια καλύτερη συμφωνία για τους μισθούς.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η διευθύνουσα σύμβουλος Κέλι Όρτμπεργκ ανακοίνωσε ότι η Boeing θα περικόψει 17.000 θέσεις εργασίας -το 10% του παγκόσμιου εργατικού της δυναμικού- και θα καθυστερήσει τις πρώτες παραδόσεις του τζετ 777X της κατά ένα χρόνο, λόγω της απεργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v