Κατηφόρισαν τα κέρδη της Bank of America

Τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας υποχώρησαν στα 6,9 δισ. δολάρια ή 81 σεντς ανά μετοχή. Ηταν μειωμένα από τα 7,8 δισ. δολάρια ή 90 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο πριν.

Κατηφόρισαν τα κέρδη της Bank of America

Τα κέρδη της Bank of America μειώθηκαν το τρίτο τρίμηνο, καθώς τα έσοδά της από τις πληρωμές τόκων των πελατών της συρρικνώθηκαν.

Οι τράπεζες πληρώνουν υψηλότερα επιτόκια εν μέσω έντονου ανταγωνισμού για καταθέσεις, προκειμένου να αποτρέψουν τη φυγή των πελατών προς επικερδείς εναλλακτικές λύσεις, όπως τα αμοιβαία κεφάλαια.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) της BofA - η διαφορά μεταξύ αυτών που κερδίζει μια τράπεζα από τα δάνεια και πληρώνει από τις καταθέσεις - μειώθηκαν κατά 3% στα 14 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο.

Τα κέρδη έρχονται σε αντίθεση με τις ανταγωνίστριες JP Morgan Chase και Wells Fargo, των οποίων τα αποτελέσματα την περασμένη εβδομάδα ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας υποχώρησαν στα 6,9 δισ. δολάρια ή 81 σεντς ανά μετοχή, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη. Ηταν μειωμένα από τα 7,8 δισ. δολάρια ή 90 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο πριν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v