Μαδούρο: Τουλάχιστον $1 δισ. επένδυσε ο Μασκ στην καμπάνια ανατροπής μου

«Πρωταρχικό εχθρό» χαρακτήρισε τον ιδρυτή της SpaceX ο πρόεδρος της Βενεζουέλας. Βρίσκεται «πίσω» από το σχέδιο της «ακροδεξιάς» να προκαλέσει βία και να αγνοήσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Μαδούρο: Τουλάχιστον $1 δισ. επένδυσε ο Μασκ στην καμπάνια ανατροπής μου

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, υποστήριξε ότι ο Νοτιοαφρικανός μεγιστάνας Ίλον Μασκ επένδυσε πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να ανατρέψει την κυβέρνηση που προέκυψε από τις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιουλίου, στις οποίες ανακηρύχθηκε νικητής από το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE), αποτέλεσμα που αμφισβητήθηκε εντός και εκτός της χώρας.

«Ο Ίλον Μασκ επένδυσε τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια στο πραξικόπημα, στη φασιστική εξέγερση, στη βία κατά της εκλογικής διαδικασίας στη Βενεζουέλα» είπε ο Μαδούρο στην εβδομαδιαία τηλεοπτική του εκπομπή, αναφέροντας πως μετά τις εκλογές του Ιουλίου, οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης προσπάθησαν να υποκινήσουν τη βία και να αποσταθεροποιήσουν την χώρα».

Κατηγόρησε ξανά τον ιδρυτή της SpaceX ότι βρίσκεται «πίσω» από το σχέδιο της «ακροδεξιάς» της Βενεζουέλας -όπως συνήθως αναφέρεται στην αντιπολίτευση της πλειοψηφίας, που συγκεντρώνεται στη Δημοκρατική Ενιαία Πλατφόρμα (PUD)- να προκαλέσει βία και να αγνοήσει το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε από η CNE, η οποία δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει τα συγκεντρωτικά στοιχεία των εκλογών αυτών, παρά το γεγονός ότι καθιερώθηκε στο επίσημο πρόγραμμα.

Μάλιστα ο Μαδούρο υποστήριξε ότι «η αμερικανική κυβέρνηση βρισκόταν πίσω από την απόπειρα».
«Υπάρχει μια συνεχής συνωμοσία από τη βορειοαμερικανική αυτοκρατορία» επισήμανε ο Μαδούρο, o οποίος συνέχισε την επίθεση του στον Ίλον Μασκ, λέγοντας «Οι λογαριασμοί του Μασκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητούσαν βία, εμπρησμό και δολοφονίες».

Ο ηγέτης των Τσαβίστας βλέπει τον Μασκ ως τον «πρωταρχικό εχθρό» του και τον κατηγόρησε ότι ηγείται του «κυβερνοφασισμού» στη Βενεζουέλα, ειδικά λόγω των διαδηλώσεων που εξαπολύθηκαν μετά τις προεδρικές εκλογές, των οποίων το επίσημο αποτέλεσμα δεν αναγνωρίζεται από πολλές χώρες.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v