Ρίχνουν εκατομμύρια σε στοιχήματα για τις εκλογές στις ΗΠΑ

Οι νεοσύστατες πλατφόρμες κυνηγούν τα στοιχήματα των επαγγελματιών επενδυτών μετά την άρση της απαγόρευσης των εγχώριων στοιχημάτων την περασμένη εβδομάδα.

Ρίχνουν εκατομμύρια σε στοιχήματα για τις εκλογές στις ΗΠΑ

Εκατομμύρια δολάρια σε νέα στοιχήματα τοποθετούνται στην αμερικανική προεδρική κούρσα -που ευνοεί οριακά τον Ντόναλντ Τραμπ- καθώς οι νεοσύστατες πλατφόρμες κυνηγούν τα στοιχήματα των επαγγελματιών επενδυτών, μετά την άρση της απαγόρευσης των εγχώριων στοιχημάτων την περασμένη εβδομάδα.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Kalshi, της οποίας η δικαστική νίκη στην Ουάσιγκτον επί μιας αμερικανικής ρυθμιστικής αρχής άνοιξε την αγορά, προσφέρει στους θεσμικούς επενδυτές την ευκαιρία να ποντάρουν έως και 100 εκατ. δολάρια είτε στην Κάμαλα Χάρις είτε στον Τραμπ για νίκη τον Νοέμβριο.

Τις πρώτες ημέρες μετά την άρση της απαγόρευσης, έχουν στοιχηματίσει περισσότερα από 12 εκατ. δολάρια και η εταιρεία βρισκόταν στη διαδικασία δημιουργίας αρκετών θεσμικών παικτών στην πλατφόρμα, δήλωσε ο ιδρυτής της Kalshi Τάρεκ Μανσούρ. Τα ποσά αυτά αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς πλησιάζει η ημέρα των εκλογών και περισσότεροι συναλλασσόμενοι προσελκύονται στην πλατφόρμα.

Τα στοιχήματα είναι δομημένα ως τα λεγόμενα δυαδικά δικαιώματα προαίρεσης -όλα ή τίποτα στοιχήματα με τιμή έως και 1 δολάριο ανά συμβόλαιο-, όπου ο νικητής κρατά το δολάριο και ο ηττημένος το χάνει. Η τιμή πριν από το γεγονός κυμαίνεται ανάλογα με την αντιλαμβανόμενη πιθανότητά του.

Τα συμβόλαια που στοιχηματίζουν στη νίκη του Τραμπ τη Δευτέρα άλλαζαν χέρια στα 54 σεντς, ενώ εκείνα που υποστήριζαν την Χάρις κοστολογούνταν στα 47 σεντς, διευρύνοντας μια στενή διαφορά που είχε κυμανθεί μεταξύ 51 σεντς και 49 σεντς για κάθε υποψήφιο τις πρώτες ημέρες μετά τη λειτουργία της αγοράς, πριν από λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v