Να φύγουν από το Ισραήλ καλεί τους Αυστραλούς η Καμπέρα

Η κυβέρνηση ανησυχεί σοβαρά ότι η κατάσταση ασφάλειας στο Ισραήλ και τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη μπορεί να επιδεινωθεί γρήγορα, ανακοίνωσε η ΥΠΕΞ.

Να φύγουν από το Ισραήλ καλεί τους Αυστραλούς η Καμπέρα

Η Αυστραλία προειδοποίησε τους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στο Ισραήλ και συνέστησε στους Αυστραλούς που βρίσκονται εκεί να εγκαταλείψουν τη χώρα όσο υπάρχουν διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις, επικαλούμενη τη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και το σιιτικό κίνημα του Λιβάνου Χεζμπολάχ.

"Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανησυχεί σοβαρά ότι η κατάσταση της ασφάλειας στο Ισραήλ και τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη μπορεί να επιδεινωθεί γρήγορα", αναφέρει σε ανάρτηση που έκανε αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X η Αυστραλή υπουργός Εξωτερικών Πένι Γουόνγκ.

Εξακολουθεί να υπάρχει υψηλός κίνδυνος στρατιωτικών και τρομοκρατικών επιθέσεων κατά του Ισραήλ και των ισραηλινών συμφερόντων στην περιοχή, επισημαίνεται παράλληλα στην ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε η κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες μείωσαν και ανέστειλαν πτήσεις στο Ισραήλ μετά την κλιμάκωση της σύγκρουσης που προκάλεσε το κλείσιμο του εναέριου χώρου, προστίθεται στην ταξιδιωτική οδηγία.

Το Ισραήλ επέκτεινε χθες τους στόχους του στον πόλεμό του με την Χεζμπολάχ και τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορική του επιδρομή στον βόρειο Λίβανο, σύμφωνα με αξιωματούχους του τομέα υγείας της χώρας, ενώ εκατομμύρια Ισραηλινοί κατέφυγαν σε ασφαλή μέρη για να προστατευτούν από βλήματα που ερρίφθησαν από την άλλη πλευρά των συνόρων.

Τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν προχθές, Κυριακή, στο κεντρικό Ισραήλ έπειτα από επίθεση της Χεζμπολάχ με μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v