Πρώτος στόχος του Ισραήλ η «Μονάδα 127» της Χεζμπολάχ

Πώς ξεγλίστρησε το drone που χτύπησε χθες τη βάση της ταξιαρχίας Γκολάνι. Μυστικές υπηρεσίες και αεροπορία του Ισραήλ κυνηγούν τη μονάδα που έκανε το χτύπημα.

Πρώτος στόχος του Ισραήλ η «Μονάδα 127» της Χεζμπολάχ

Μετά το φονικό χτύπημα στη βάση εκπαίδευσης της ταξιαρχίας Γκολάνι χθες το βράδυ, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει θέσει ως στόχο την πλήρη εξάλειψη της Μονάδας 127 της Χεζμπολάχ, που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, τη συντήρηση και τη λειτουργία drones, γράφουν οι Times of Israel.

Η προσπάθεια να σκοτωθεί κάθε μέλος της μονάδας θα έχει πλέον προτεραιότητα όσον αφορά τη συλλογή πληροφοριών και τις αεροπορικές επιδρομές.

Το drone που σκότωσε τέσσερις στρατιώτες και τραυμάτισε δεκάδες χθες το βράδυ ήταν μέρος μιας συνδυασμένης επιχείρησης. Υπήρχαν ρουκέτες μικρού βεληνεκούς που εκτοξεύτηκαν στο βορρά, τρεις πυραύλους ακριβείας που εκτοξεύτηκαν προς τη Χάιφα και τρία drones. Ένα από τα τελευταία καταρρίφθηκε από το ναυτικό, ένα άλλο από το Iron Dome.

Το τρίτο καταδιώχθηκε από ισραηλινά τζετ και ελικόπτερα, τα οποία έβαλαν εναντίον του δύο φορές χωρίς επιτυχία. Τα μέτρα ηλεκτρονικού πολέμου απέτυχαν επίσης να «μπερδέψουν» το UAV. Χάθηκε στα 48 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Acre και οι Ισραηλινοί πίστεψαν ότι είχε συντριβεί.

Η έρευνα του ισραηλινού στρατού για το περιστατικό διαπίστωσε ότι το drone εμφανίστηκε ξανά στα ραντάρ για άλλο ένα λεπτό στη μισή ώρα που μεσολάβησε αφότου χάθηκε από αυτά και του χτυπήματος, αλλά δεν αναγνωρίστηκε ως drone εκείνη τη στιγμή. Υπάρχουν εκατοντάδες αντικείμενα που πετούν στον ισραηλινό εναέριο χώρο ακριβώς πάνω από κτίρια ανά πάσα στιγμή, συμπεριλαμβανομένων πτηνών, καθιστώντας δύσκολη την αναγνώρισης ενός drone που εμφανίζεται σε μια απροσδόκητη τοποθεσία, γράφει η ισραηλινή ιστοσελίδα.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου, περίπου 1.200 drones έχουν εκτοξευθεί κατά του Ισραήλ και 221 έχουν περάσει από την άμυνα.

Μετά το συμβάν, πάντως, η Πολεμική Αεροπορία επεκτείνει τις περιοχές προειδοποίησης, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξουν περισσότερες σειρήνες και περισσότεροι ψευδείς συναγερμοί. Θα υποθέσει επίσης ότι ένα drone εξακολουθεί να πετά ακόμα και όταν εξαφανιστεί από τα ραντάρ και θα θεωρήσει ότι συνετρίβη μόνο όταν βρεθούν στοιχεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v