Τρίτη διαδοχική φορά ρίχνει την πρόβλεψη για τη ζήτηση ο ΟΠΕΚ

Αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση θα αυξηθεί κατά 1,93 εκατ. βαρέλια την ημέρα φέτος, από την αύξηση των 2,03 εκατ. που ανέμενε τον περασμένο μήνα.

Τρίτη διαδοχική φορά ρίχνει την πρόβλεψη για τη ζήτηση ο ΟΠΕΚ

Ο ΟΠΕΚ μείωσε την πρόβλεψή του για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2024, αντανακλώντας τα στοιχεία που έχει λάβει μέχρι στιγμής φέτος και μείωσε επίσης την πρόβλεψή του για το επόμενο έτος, σηματοδοτώντας την τρίτη διαδοχική υποβάθμιση της ομάδας παραγωγών.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών σε μηνιαία έκθεσή του ανέφερε ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 1,93 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) το 2024, από την αύξηση των 2,03 εκατομμυρίων bpd που ανέμενε τον περασμένο μήνα.

Υπάρχει μεγάλη διάσταση μεταξύ των προβλέψεων σχετικά με την ένταση της αύξησης της ζήτησης το 2024, εν μέρει λόγω διαφορών σχετικά με τη ζήτηση από την Κίνα και σχετικά με τον ρυθμό της παγκόσμιας μετάβασης σε καθαρότερα καύσιμα. Ο ΟΠΕΚ εξακολουθεί να βρίσκεται στο ανώτερο άκρο των εκτιμήσεων του κλάδου μετά την αναθεώρηση.

Ο ΟΠΕΚ μείωσε επίσης την εκτίμησή του για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης το 2025 σε 1,64 εκατ. bpd από 1,74 εκατ. bpd.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v