Σουηδία: Καλεί σε κοινή δράση την ΕΕ κατά των Φρουρών της ιρανικής Επανάστασης

«Καταστροφικό» χαρακτήρισε τον ρόλο των Φρουρών ο πρωθυπουργός Κρίστερσον για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή. Συναγερμός για επικίνδυνες δράσεις με στόχο πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Σουηδία: Καλεί σε κοινή δράση την ΕΕ κατά των Φρουρών της ιρανικής Επανάστασης

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να θεωρήσει επίσημα τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν τρομοκρατική οργάνωση μετά από αρκετές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων στη Σουηδία. Όπως τόνισε, η Σουηδία πρέπει να αντιμετωπίσει σοβαρά, μαζί με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον καταστροφικό ρόλο της Ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς για τις εξελίξεις την περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς και τις αυξανόμενες ενέργειές της σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σουηδίας.

Σε συνέντευξη Τύπου, επισήμανε «η μόνη λογική επιλογή είναι να αποκτήσουμε μια κοινή ταξινόμηση για τους τρομοκράτες, ώστε να μπορέσουμε να δράσουμε σε ευρύτερο πεδίο από τις υφιστάμενες κυρώσεις».

Η υπηρεσία πληροφοριών της Σουηδίας, SAPO, είχε κατηγορήσει το Ιράν ότι στρατολογούσε μέλη σουηδικών εγκληματικών συμμοριών, για να διαπράξουν «πράξεις βίας» κατά του Ισραήλ και άλλων συμφερόντων στη Σουηδία, κάτι που η Τεχεράνη αρνήθηκε.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στις αρχές Οκτωβρίου η πρεσβεία του Ισραήλ στη Σουηδία, έγινε στόχος πυροβολισμών, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα. Άλλα περιστατικά έχουν συμβεί κοντά στην πρεσβεία, από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας τον Οκτώβριο του 2023.

Τον περασμένο Μάιο, η σουηδική εφημερίδα «Dagens Nyheter» παρέθεσε έγγραφα της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών (Μοσάντ), που έδειχναν ότι το Ιράν είχε στρατολογήσει τόσο τον επικεφαλής του σουηδικού εγκληματικού δικτύου «Foxtrot», Ράφα Ματζίντ, όσο και τον ανταγωνιστή του, τον αρχηγό της Συμμορίας “Ρούμπα”, Ισμαήλ Άμπντο.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v