Ετοιμάζεται για πόλεμο φθοράς στο Λίβανο η Χεζμπολάχ

Νέο μοντέλο διοίκησης μετά τη δολοφονία ηγετικών της στελεχών. Διαθέτει ακόμα ισχυρό οπλοστάσιο. Δεν έχει χρησιμοποιήσει τους πυραύλους ακριβείας της.

Ετοιμάζεται για πόλεμο φθοράς στο Λίβανο η Χεζμπολάχ

Η Χεζμπολάχ ετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο φθοράς στον νότιο Λίβανο μετά την εξάλειψη των ηγετών της από το Ισραήλ, ανέφεραν δύο πηγές στο Reuters. 

H σιιτική οργάνωση έχει αποδυναμωθεί από τα ισχυρά ισραηλινά πλήγματα των τριών τελευταίων εβδομάδων, κυρίως με τη δολοφονία του ηγέτη της Σαγιέντ Χασάν Νασράλα. Η Χεζμπολάχ έχει σημαντικό οπλοστάσιο, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων ακριβείας τους οποίους δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμα, ανέφεραν τέσσερις πηγές στο Reuters. 

H στρατιωτική διοίκηση της Χεζμπολάχ έμεινε «ακέφαλη» τις πρώτες ημέρες μετά τη δολοφονία του Νασράλα στις 27 Σεπτεμβρίου έως ότου να συγκροτηθεί νέο «στρατηγείο» 72 ώρες αργότερα, ανέφεραν δύο πηγές στο Reuters.

To νέο κέντρο επιχειρήσεων εξακολουθεί να λειτουργεί παρά τα επακόλουθα χτυπήματα του Ισραήλ, το οποίο σημαίνει ότι οι μαχητές της οργάνωσης επιχειρούν βάσει εντολών που εκδίδονται σε κεντρικό επίπεδο, σημείωσαν οι πηγές. 

Τρίτη πηγή σημείωσε ότι η οργάνωση διεξάγει πλέον έναν πόλεμο φθοράς. 

Ο Αβραάμ Λέβιν, αναλυτής στην ισραηλινή δεξαμενή σκέψης Alma, υποστήριξε ότι θα πρέπει να υποτεθεί ότι η Χεζμπολάχ  «είναι καλά προετοιμασμένη και περιμένει» τους ισραηλινούς στρατιώτες και δεν είναι εύκολος στόχος. 

«Το γεγονός ότι διαταράχτηκε η διοίκηση διαταράχτηκε δεν αφαιρεί τη δυνατότητα επίθεσης κατά ισραηλινών κοινοτήτων ή δυνάμεων» τόνισε. 

Πηγή του Reuters περιέγραψε τη νέα διοίκηση ως έναν «στενό κύκλο» που έχει άμεση επαφή με το μέτωπο. Υποστήριξε επίσης ότι η νέα διοίκηση λειτουργεί με απόλυτη μυστικότητα.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v