Ομιλος Volkswagen: Βουτιά 7% για τις παραδόσεις αυτοκινήτων

Η πτώση οφείλεται στις παραδόσεις στην Κίνα που σημείωσαν βουτιά 15% και στις παραδόσεις στην υπόλοιπη περιοχή Ασίας-Ειρηνικού που κατρακύλησαν 23,4%. Βουτιά 40% για την Porsche.

Ομιλος Volkswagen: Βουτιά 7% για τις παραδόσεις αυτοκινήτων

Ο Όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε ότι παρέδωσε 2,2 εκατομμύρια οχήματα σε πελάτες το τρίτο τρίμηνο του 2024. Ο αριθμός αυτός σηματοδοτεί μείωση 7,1% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023.

Οι παραδόσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων (BEV) διολίσθησαν κατά 9,8% σε ετήσια βάση, ανερχόμενες σε 189.400 μονάδες το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η πτώση οφείλεται στις παραδόσεις στην Κίνα που σημείωσαν βουτιά 15% και στις παραδόσεις στην υπόλοιπη περιοχή Ασίας-Ειρηνικού που κατρακύλησαν 23,4%. Οι παραδόσεις στη Δυτική Ευρώπη υποχώρησαν κατά 7%.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι παραδόσεις αυτοκινήτων Porsche μειώθηκαν περισσότερο από 40% κατά τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Τον περασμένο μήνα, η VW εξέδωσε τη δεύτερη προειδοποίηση για τα κέρδη της μέσα σε τρεις μήνες, καθώς προειδοποιούσε για τις ασθενέστερες πωλήσεις. Ο Marco Schubert, μέλος της διευρυμένης εκτελεστικής επιτροπής της VW για τις πωλήσεις, δήλωσε: «Η ανταγωνιστική κατάσταση στην Κίνα είναι ιδιαίτερα έντονη, η οποία είναι ο κύριος λόγος για την παγκόσμια μείωση των παραδόσεών μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v