Ταξί χωρίς τιμόνι παρουσίασε ο Ελον Μασκ, δείτε βίντεο του Cybercab

Πόσο θα κοστίζει το αυτοκινούμενο ταξί. Πότε ξεκινάει η παραγωγή του. Παρουσίασε και ένα αυτόνομο όχημα 20 ατόμων, το Robovan. Χολιγουντιανή είσοδος του δισεκατομμυριούχου στα στούντιο της Warner Bros στο Λος Άντζελες. Πέφτουν 6% οι μετοχές της Tesla.

Ταξί χωρίς τιμόνι παρουσίασε ο Ελον Μασκ, δείτε βίντεο του Cybercab

Ο Ελον Μασκ παρουσίασε το «Cybercab» σε μια πολυαναμενόμενη εκδήλωση για τους επενδυτές της Tesla, αλλά ήταν ασαφής σε κρίσιμες λεπτομέρειες, αν και προέβλεψε ότι το αυτοκινούμενο ταξί θα είναι διαθέσιμο για λιγότερο από 30.000 δολάρια. 

«Νομίζω ότι το κόστος των αυτόνομων μεταφορών θα είναι τόσο χαμηλό, που μπορείτε να το θεωρήσετε σαν εξατομικευμένη μαζική μεταφορά», δήλωσε ο Μασκ την Πέμπτη, αφού έκανε χολιγουντιανή είσοδο στα στούντιο της Warner Bros στο Λος Άντζελες, οδηγώντας ένα Cybercab χωρίς τιμόνι και πεντάλ.

 

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, είπε ότι η παραγωγή των ρομποταξί είναι πιθανό να ξεκινήσει πριν από το 2027, με την επιφύλαξη ότι η υπηρεσία πρέπει να εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές. Παρουσίασε επίσης ένα πρωτότυπο για ένα αυτόνομο όχημα 20 ατόμων που ονομάζεται «Robovan».

Από τότε που η Tesla ανακοίνωσε στις 5 Απριλίου τη (χθεσινή) «μέρα ρομποταξί», οι μετοχές της αυξήθηκαν κατά 45%, εν αναμονή της αποκάλυψης. Ο Μασκ δήλωσε ότι η στροφή της στην αυτόνομη οδήγηση και την τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να ανεβάσει την αποτίμηση της εταιρείας μέχρι και τα 5 τρισ. δολάρια, δηλαδή περίπου επτά φορές την τρέχουσα χρηματιστηριακή της αξία.

Ωστόσο, οι μετοχές της Tesla σημειώνουν πτώση 6% στις σημερινές συναλλαγές, αφού η πολυαναμενόμενη εκδήλωση της εταιρείας για το ρομποταξί απέτυχε να εντυπωσιάσει τους επενδυτές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v