Μπόστιτς (Fed): Ανοιχτός σε μια «παύση» στις μειώσεις επιτοκίων τον Νοέμβριο

Δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα να παραλείψουμε μια συνάντηση αν τα δεδομένα δείξουν ότι είναι κατάλληλο, υπογράμμισε ο αξιωματούχος της Fed.

Μπόστιτς (Fed): Ανοιχτός σε μια «παύση» στις μειώσεις επιτοκίων τον Νοέμβριο

Ο αξιωματούχος της Fed, Ράφαελ Μπόστιτς, δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε μια μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης ή στη διατήρηση τους στα ίδια επίπεδα στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου. 

«Δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα να παραλείψουμε μια συνάντηση αν τα δεδομένα δείξουν ότι είναι κατάλληλο» ανέφερε ο Μπόστιτς σε συνέντευξη την Πέμπτη στη Wall Street Journal. 

O ίδιος σημείωσε ότι στηρίζει πλήρως την απόφαση να μειωθούν τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, επειδή η κεντρική τράπεζα είχε κρατήσει τα επιτόκια σε υψηλό δύο δεκαετιών για αρκετά μεγάλο διάστημα. 

Σε νέες προβλέψεις που υπέβαλε σε εκείνη τη συνεδρίαση ο Μπόστις περιλάμβανε μόνο μία ακόμα μείωση επιτοκίων τη φετινή χρονιά. 

«Οπότε αυτό ήδη δείχνει ότι είμαι ανοιχτός να μην γίνει κίνηση σε μια από τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις αν τα οικονομικά στοιχεία έρθουν όπως αναμένω» σημείωσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v