Ισραήλ: Σύλληψη πέντε μελών του ISIS, σχεδίαζαν χτύπημα στο Τελ Αβίβ

Αποτράπηκε επίθεση με εκρηκτικά στους εμβληματικούς πύργους Αζριέλι, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι συλληφθέντες, Ισραηλινοί πολίτες, είχαν συστήσει τρομοκρατική ομάδα συμμαχική στο Ισλαμικό Κράτος.

Ισραήλ: Σύλληψη πέντε μελών του ISIS, σχεδίαζαν χτύπημα στο Τελ Αβίβ

Η ισραηλινή αστυνομία και η υπηρεσία ασφαλείας Σιν Μπετ απέτρεψαν σχέδιο πέντε Αράβων Ισραηλινών πολιτών να πραγματοποιήσουν επίθεση με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά στο εμπορικό κέντρο Aζριέλι του Τελ Αβίβ, στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους, μεταδίδουν οι Times of Israel.

Οι πέντε, κάτοικοι Tαϊμπέχ στο κεντρικό Ισραήλ, σχημάτισαν μια τρομοκρατική ομάδα συμμαχική στον ISIS, τη φανατική τζιχαντιστική οργάνωση που προέρχεται από το Ιράκ και τη Συρία.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά από μυστική έρευνα που διήρκεσε ένα μήνα. Οι αρχηγοί του πυρήνα ονομάζονται Mαχμούντ Αζάμ και Iμπραήμ Σεΐκ Γιουσέφ, οι οποίοι στρατολόγησαν τους Σαγιέντ Μασάρουα, Αμπντουλάχ Μπαρανσί και Αμπντέλ Καρίμ Μπαρανσί. 

 

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία και τη Σιν Μπετ, οι συλληφθέντες είχαν μελετήσει πλάνα από τρομοκρατικές επιθέσεις στη Συρία και είχαν συζητήσει για τις ποσότητες εκρηκτικών που χρειάζονταν για να καταρριφθούν οι εμβληματικοί πύργοι Aζριέλι.

Ο Aζάμ και ο Γιούσεφ ήταν σε επαφή με ξένους πράκτορες του ISIS και σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να συναντηθούν με στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης, προσθέτουν οι αρχές, σημειώνοντας ότι το σχέδιο σταμάτησε στα προκαταρκτικά στάδια καθώς αποκαλύφθηκε από τις «ακριβείς και αποτελεσματικές επιχειρήσεις πληροφοριών».

Οι συλλήψεις «απέτρεψαν μια μεγάλη καταστροφή και έσωσαν ζωές», ενώ η αστυνομία και η Σιν Μπετ θα συνεχίσουν να «χρησιμοποιούν όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους για να ματαιώσουν σχέδια που έχουν στόχο να βλάψουν την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ και των πολιτών του», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v