Τσίμπησε το λιανεμπόριο στη Γερμανία

Ανοδος 2,1% τον Αύγουστο. Αυτή ήταν η πρώτη φορά από τον Ιούνιο που δημοσίευσε στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, αφού ανέστειλε την υποβολή στοιχείων τότε λόγω μετατροπής ώστε να ανταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις της ΕΕ για τα δεδομένα».

Τσίμπησε το λιανεμπόριο στη Γερμανία

Ο κύκλος εργασιών στο λιανικό εμπόριο της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 2,1% τον Αύγουστο σε πραγματικούς όρους σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της χώρας Destatis.

Σε ονομαστικούς όρους, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άλμα 3,1% σε ετήσια βάση. σε μηνιαία βάση, προσαρμοσμένες για ημερολογιακές και εποχικές διακυμάνσεις, οι λιανικές πωλήσεις τόσο σε πραγματικούς όσο και σε ονομαστικούς όρους αυξήθηκαν κατά 1,6% σε σύγκριση με τον Ιούλιο.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά από τον Ιούνιο που η Γερμανία δημοσίευσε τα στοιχεία της για τις λιανικές πωλήσεις, αφού ανέστειλε την υποβολή στοιχείων τότε λόγω «προβλημάτων πληροφορικής κατά τη διάρκεια μιας εκτεταμένης μετατροπής των στατιστικών στοιχείων ώστε να ανταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δεδομένα».

Η Destatis σημείωσε ότι θα συνεχίσει τώρα την τακτική μηνιαία αναφορά των λιανικών πωλήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v