Ρουμπινί: Σοκ στασιμοπληθωρισμού αν εκλεγεί ο Τραμπ

Οι οικονομικές και μεταναστευτικές πολιτικές που θα εφαρμοστούν υπό μια κυβέρνηση Τραμπ απειλούν να επιβραδύνουν την οικονομία και ταυτόχρονα να οδηγήσουν υψηλότερα τον πληθωρισμό, προειδοποίησε ο Dr. Doom.

Ρουμπινί: Σοκ στασιμοπληθωρισμού αν εκλεγεί ο Τραμπ

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο αυξάνει τον κίνδυνο ενός σοκ στασιμοπληθωρισμού, προειδοποίησε ο Νουριέλ Ρουμπινί. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Ρουμπινί υποστήριξε ότι οι οικονομικές και μεταναστευτικές πολιτικές που θα εφαρμοστούν υπό μια κυβέρνηση Τραμπ δημιουργούν πολύ υψηλότερο ρίσκο να υπάρξει στασιμοπληθωρισμός από ό,τι αν εκλεγεί η Χάρις. 

Κατά τη γνώμη του, οι πολιτικές που σχεδιάζει ο Τραμπ, όπως η επιβολή υψηλότερων δασμών, η υποτίμηση του δολαρίου και η υιοθέτηση πιο σκληρής στάσης στο μεταναστευτικό, απειλούν να επιβραδύνουν την οικονομία και ταυτόχρονα να οδηγήσουν υψηλότερα τον πληθωρισμό. 

Σε οικονομικό φόρουμ που διεξήχθη στο Κονέκτικατ την Τετάρτη, ο Ρουμπινί σημείωσε επίσης ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή μπορεί να οδηγήσει υψηλότερα τις τιμές του πετρελαίου και να εντείνει τις πιέσεις στις τιμές. 

Ως αντιστάθμισμα στους κινδύνους αυτούς, ο Ρουμπινί συνιστά στους επενδυτές να αγοράσουν χρυσό και ομόλογα βραχυπρόθεσμης διάρκεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v