Ο τυφώνας Μίλτον θα κοστίσει $60 δισ. στις ασφαλιστικές

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ ανέφερε ότι παρακολουθεί «στενά» τον αντίκτυπο του τυφώνα Μίλτον στους επενδυτές και τις αγορές κεφαλαίων.

Ο τυφώνας Μίλτον θα κοστίσει $60 δισ. στις ασφαλιστικές

Απώλειες ώς και 60 δισ. δολαρίων μπορεί να επιφέρει στις ασφαλιστικές εταιρείες ο τυφώνας Μίλτον να διατηρήσει την τρέχουσα πορεία του.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων προβλέπει ότι η καταιγίδα, η οποία κινείται προς την Φλόριντα, θα χτυπήσει την Τάμπα το βράδυ της Τετάρτης. 

Ο οίκος αξιολόγησης Morningstar DBRS εκτιμά ότι μια αλλαγή πορείας που θα οδηγούσε σε «άμεσο χτύπημα» της Τάμπα θα μπορούσε να προκαλέσει απώλειες ώς και 100 δισ. δολαρίων, αντίστοιχων με αυτών του τυφώνα Κατρίνα. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Morningstar προειδοποίησε ότι η συσσώρευση ζημιών εντός του 2024 από καταστροφικούς τυφώνες μπορεί να πλήξει την κερδοφορία των ασφαλιστικών εταιρειών, ιδίως όσων έχουν σημαντική έκθεση στη Φλόριντα. 

Την Τετάρτη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ ανέφερε ότι παρακολουθεί «στενά» τον αντίκτυπο του τυφώνα Μίλτον στους επενδυτές και τις αγορές κεφαλαίων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v