Στο μάτι του... τυφώνα Μίλτον οι ενεργειακές υποδομές στη Φλόριντα

Οι ισχυροί άνεμοι 160 μιλίων/ώρα, οι καταιγίδες και οι πλημμύρες αναμένεται να επηρεάσουν παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, γραμμές μεταφοράς και διανομής, τερματικούς σταθμούς καυσίμων. Διακοπές ρεύματος, ελλείψεις σε βενζίνη, κλειστά λιμάνια.

Στο μάτι του... τυφώνα Μίλτον οι ενεργειακές υποδομές στη Φλόριντα

Κινδύνους σημαντικών διακοπών στην ενεργειακή υποδομή της Φλόριντας εγκυμονεί η επικείμενη άφιξη του μεγάλου τυφώνα Μίλτον, πέρα από τις προφανείς απειλές για την ανθρώπινη ζωή.

Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στην αμερικανική πολιτεία προετοιμάζονται για μεγάλες διακοπές ρεύματος. Οι ισχυροί άνεμοι 160 μιλίων την ώρα, οι καταιγίδες και οι πλημμύρες ενδέχεται να επηρεάσουν σταθμούς παραγωγής, γραμμές μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και τερματικούς σταθμούς καυσίμων, αναφέρει η αμερικανική υπηρεσία ενεργειακών πληροφοριών ΕΙΑ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήδη ορισμένα πρατήρια ξέμειναν από καύσιμα, καθώς αυξήθηκε η ζήτηση πριν από την επέλαση του τυφώνα. Ο κυβερνήτης Ρον Ντε Σάντις ανέφερε ότι συνεχίζεται κανονικά η αποστολή καυσίμων, ωστόσο η Φλόριντα δεν διαθέτει διυλιστήρια ή αγωγούς που να τη συνδέουν με πολιτείες που έχουν πλεονάζουσα προσφορά. Η βενζίνη και το ντίζελ παραδίδονται με φορτηγά ή πλοία.

Η Αμερικανική Ακτοφυλακή ανέφερε ότι αρκετά λιμάνια της πολιτείας είναι κλειστά. Η κίνηση πλοίων στο λιμάνι Τάμπα, όπου διακινούνται πάνω από 17 εκατ. τόνοι προϊόντων που σχετίζονται με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ετησίως, έχει σταματήσει. Από κει περνά το 43% των προϊόντων πετρελαίου για όλη τη Φλόριντα, συμπεριλαμβανομένης της βενζίνης, του ντίζελ και των αεροπορικών καυσίμων. Παραμένει άγνωστο για πόσο θα κλείσουν τα λιμάνια και ποιες θα είναι τελικά οι εμπορικές επιπτώσεις από τον τυφώνα Mίλτον για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Ο τυφώνας Ελέν, επίσης κατηγορίας 4 που έφτασε στη στεριά στις 26 Σεπτεμβρίου, προκάλεσε μεγάλες διακοπές ρεύματος και ζημιές σε υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας, στην πορεία του από τη Φλόριντα προς τα Απαλάχια Όρη. 

Η προβλεπόμενη πορεία του Mίλτον προς τη δυτική ακτή της Φλόριντας τον απομακρύνει από τις πιο παραγωγικές περιοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου, κοντά στο Τέξας, τη Λουιζιάνα και τον Μισισιπή.

Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Chevron έκλεισε την πλατφόρμα πετρελαίου της στον Κόλπο του Μεξικού και ότι το προσωπικό εκκένωσε την εγκατάσταση. Η πλατφόρμα Blind Faith, με παραγωγική ικανότητα 65.000 βαρελιών την ημέρα, βρίσκεται 160 μίλια νοτιοανατολικά της Νέας Ορλεάνης. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v