Η Rio Tinto εξαγοράζει την Arcadium Lithium έναντι 6,7 δισ. δολαρίων

Το deal αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες εξόρυξης τοποθετούνται για την αυξανόμενη ζήτηση από την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Rio Tinto εξαγοράζει την Arcadium Lithium έναντι 6,7 δισ. δολαρίων

Η Rio Tinto συμφώνησε να αγοράσει την Arcadium Lithium έναντι 6,7 δισ. δολαρίων σε μετρητά, μια συμφωνία που αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες εξόρυξης τοποθετούνται για την αυξανόμενη ζήτηση από την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η αγγλοαυστραλιανή μεταλλευτική εταιρεία δήλωσε ότι θα καταβάλει 5,85 δολάρια ανά μετοχή, ένα premium 90% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Arcadium στις 4 Οκτωβρίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Rio, Jakob Stausholm, δήλωσε ότι η εξαγορά θα δημιουργήσει «μια επιχείρηση λιθίου παγκόσμιας κλάσης μαζί με τις κορυφαίες δραστηριότητές μας σε αλουμίνιο και χαλκό για την προμήθεια υλικών που απαιτούνται για την ενεργειακή μετάβαση».

Τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών ενέκριναν ομόφωνα τη συναλλαγή, η οποία θα χρειαστεί επίσης την έγκριση του 75% των μετόχων της Arcadium για να ολοκληρωθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v