Νετανιάχου: Σκοτώσαμε τον διάδοχο του Νασράλα και τον αντικαταστάτη του

«Η Χεζμπολάχ είναι στο πιο αδύναμο σημείο της των τελευταίων χρόνων», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Βιντεομήνυμα προς τον λαό του Λιβάνου να «απελευθερώσουν τη χώρα τους από τους τρομοκράτες».

Νετανιάχου: Σκοτώσαμε τον διάδοχο του Νασράλα και τον αντικαταστάτη του

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επιβεβαίωσε ότι το Ισραήλ δολοφόνησε τον προαλειφόμενο νέο ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασέμ Σαφιεντίν, ο οποίος μπήκε στο στόχαστρο αεροπορικής επιδρομής στη Βηρυτό την περασμένη Πέμπτη, καθώς και τον αντικαταστάτη του, χωρίς να τον κατονομάσει.

Σε αγγλόφωνο βιντεομήνυμά του προς τον λιβανέζικο λαό, ο Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ «υποβάθμισε τις δυνατότητες της Χεζμπολάχ. Εξαλείψαμε χιλιάδες τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του [επί μακρόν ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν] Νασράλα, του αντικαταστάτη του Νασράλα και του αντικαταστάτη του».

«Σήμερα, η Χεζμπολάχ είναι πιο αδύναμη απ' ό,τι ήταν εδώ και πολλά χρόνια», είπε.

Σε μεγάλο μέρος του μηνύματός του, ο Νετανιάχου παρότρυνε τον λιβανέζικο λαό να πάρει πίσω τη χώρα από τον έλεγχο της Χεζμπολάχ, γράφουν οι Times of Israel.

«Τώρα εσείς, οι Λιβανέζοι, βρίσκεστε σε σημαντικό σταυροδρόμι. Είναι δική σας επιλογή», σημείωσε.

 

Οι πολίτες του Λιβάνου, πρόσθεσε, «μπορείτε τώρα να πάρετε πίσω τη χώρα σας. Να επιστρέψετε στον δρόμο της ειρήνης και της ευημερίας».

Διαφορετικά, υποστήριξε, «η Χεζμπολάχ θα συνεχίσει να προσπαθεί να πολεμά το Ισραήλ από πυκνοκατοικημένες περιοχές, σε βάρος σας».

«Αξίζει να επανέλθει ο Λίβανος στις μέρες της ηρεμίας του» είπε. «Μία χώρα — μία σημαία — ένας λαός. Μην αφήσετε τους τρομοκράτες να καταστρέψουν περισσότερο το μέλλον σας».

«Απελευθερώστε τη χώρα σας από τη Χεζμπολάχ για να τελειώσει ο πόλεμος», κατέληξε ο Νετανιάχου, «ώστε οι μελλοντικές γενιές των παιδιών του Λιβάνου και του Ισραήλ να μη γνωρίσουν ούτε πόλεμο ούτε αιματοχυσία, αλλά να ζήσουν μαζί ειρηνικά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v