Nτάιμον: Τεράστια τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης

Καθησυχαστικός όσον αφορά τις επιπτώσεις που θα έχει η τεχνητή νοημοσύνη στην αγορά εργασίας εμφανίστηκε ο CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον.

Nτάιμον: Τεράστια τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης

H τεχνητή νοημοσύνη θα εξαλείψει κάποιες θέσεις εργασίας αλλά θα δημιουργήσει άλλες, υποστήριξε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον.

Ο Ντάιμον ανέφερε ότι πάντα υπήρχε ο φόβος ότι η τεχνολογία θα καταργήσει θέσεις εργασίας, και κάποιες φορές το κάνει, αλλά η μεγάλη εικόνα είναι ότι έχει συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. 

«Τα οφέλη είναι τεράστια» τόνισε, προσθέτοντας ότι η λύση είναι να βρούμε έναν τρόπο να βοηθήσουμε όσους ανθρώπους πληγούν από την έλευση της τεχνητής νοημοσύνης. 

Όσον αφορά τη Fed, ο Ντάιμον σημείωσε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έκανε σωστά που μείωσε τα επιτόκια. Όπως ανέφερε, ο πληθωρισμός βρίσκεται ξεκάθαρα σε πτωτική πορεία, η ανεργία ανεβαίνει και τα επιτόκια είχαν αυξηθεί πολύ γρήγορα σε πολύ υψηλά επίπεδα, και ώς εκ τούτου η Fed είχε περιθώριο να «σηκώσει το πόδι από το φρένο».

Ο ίδιος πάντως επανέλαβε ότι δεν είναι ακόμα απολύτως βέβαιος ότι η Fed θα καταφέρει να οδηγήσει την αμερικανική οικονομία σε «ομαλή προσγείωση».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v