Σολτς: Υποδέχεται Μπάιντεν, Μακρόν, Στάρμερ με το Ουκρανικό στο τραπέζι

Συνομιλίες των τεσσάρων στο Βερολίνο το προσεχές Σάββατο, πριν μεταβούν στη βάση του Ραμστάιν για συνάντηση με τον Ζελένσκι και άλλους 20 ηγέτες. Μήνυμα για συνέχιση της βοήθειας προς το Κίεβο.

Σολτς: Υποδέχεται Μπάιντεν, Μακρόν, Στάρμερ με το Ουκρανικό στο τραπέζι

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα φιλοξενήσει τους ηγέτες των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας στο Βερολίνο το Σάββατο για συνομιλίες πάνω στο Ουκρανικό, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της γερμανικής κυβέρνησης που επικαλείται το Bloomberg υπό τον όρο ανωνυμίας.

Ο Σολτς, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Κιρ Στάρμερ θα μεταβούν στη συνέχεια στην αεροπορική βάση των ΗΠΑ στο Ραμστάιν για πρόσθετες συνομιλίες με περίπου 20 άλλους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και των πρωθυπουργών της Ιταλίας, της Πολωνίας και του Καναδά, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Οι ηγέτες θα εστιάσουν στην αποστολή μηνύματος ότι η στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη προς την κυβέρνηση του Κιέβου θα συνεχίσει να ρέει, καθώς και στη διερεύνηση τρόπων ώστε να εξασφαλιστεί μια δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη για την Ουκρανία, είπε ο αξιωματούχος.

Η Γερμανία, ο μεγαλύτερος πάροχος στρατιωτικής βοήθειας στις δυνάμεις του Ζελένσκι μετά τις ΗΠΑ, είναι πιθανό να ανακοινώσει επιπλέον πακέτο προς το Κίεβο, στο πλαίσιο της συνάντησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v