Δημόσια συγγνώμη από τη Samsung, απογοητεύουν τα κέρδη

Ο επικεφαλής του τμήματος τσιπ λέει ότι οι επιδόσεις δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες, καθώς οι τελευταίες προβλέψεις για τα κέρδη της εταιρείας είναι χαμηλότερες από αυτές που αναμένονταν.

Δημόσια συγγνώμη από τη Samsung, απογοητεύουν τα κέρδη

Η Samsung Electronics ζήτησε δημόσια συγγνώμη και αναγνώρισε ότι η εταιρεία θεωρείται ότι βρίσκεται σε «κρίση». Προηγήθηκε η δημοσίευση χειρότερων από τις αναμενόμενες προβλέψεων για τα κέρδη.

Ο νοτιοκορεατικός γίγαντας των τσιπ ανακοίνωσε προκαταρκτικά λειτουργικά κέρδη 9,1 εκατ. γουόν (6,8 δισ. δολάρια) για το τρίτο τρίμηνο, υπολείποντας των προσδοκιών της αγοράς για κέρδη 10,3 εκατ. γουόν, σύμφωνα με την LSEG SmartEstimates.

Ενώ τα αναμενόμενα λειτουργικά κέρδη της έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, μετά την εκτίναξη των τιμών των τσιπ μνήμης, είναι μειωμένα σχεδόν 13% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η τιμή της μετοχής της εταιρείας έχει υποχωρήσει σχεδόν 30% τους τελευταίους έξι μήνες, εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για την ανταγωνιστικότητά της σε τσιπ τελευταίας τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται σε συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v