Λίντνερ: Η γερμανική οικονομία έχει γίνει λιγότερο ανταγωνιστική

Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με τις οικονομικές εξελίξεις στη Γερμανία, παραδέχτηκε ο Κρίστιαν Λίντνερ πριν την έναρξη του Eurogroup.

Λίντνερ: Η γερμανική οικονομία έχει γίνει λιγότερο ανταγωνιστική

Η γερμανική οικονομία έχει απωλέσει μέρος της ανταγωνιστικότητάς της την τελευταία δεκαετία, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ

«Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με τις οικονομικές εξελίξεις στη Γερμανία» τόνισε σε δημοσιογράφους πριν την έναρξη του Eurogroup. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Λίντνερ ανέφερε ότι η γερμανική κυβέρνηση εισάγει μέτρα τόνωσης της προσφοράς για την επιστροφή στην ανάπτυξη. 

«Μετά τις μεταρρυθμίσεις αυτές, η Γερμανία θα έχει πάλι μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα» σημείωσε. 

O Λίντνερ υποστήριξε ακόμα ότι δεν μπορεί να κάνει κάποιο σχόλιο για τα δημοσιονομικά σχέδια της Γαλλίας καθώς δεν έχει μιλήσει ακόμα με τους Γάλλους ομολόγους του. Σημείωσε, ωστόσο, «ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η αξιοπιστία των δημόσιων οικονομικών δεν είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίζεται με ελαφρότητα».

«Πρέπει να μειώσουμε με αξιοπιστία τα ελλείμματά μας και το χρέος μας έτσι ώστε να συνεχίσουμε να βρίσκουμε χρηματοδότηση με καλούς όρους και σε σταθερή βάση» πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v