Τσίμπησε το λιανεμπόριο στην ευρωζώνη

Οι χώρες που σημείωσαν τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση των λιανικών πωλήσεων ήταν το Λουξεμβούργο με 5,3%, η Κύπρος με 2,2% και η Ρουμανία με 1,6%.

Τσίμπησε το λιανεμπόριο στην ευρωζώνη

Το λιανικό εμπόριο στη ζώνη του ευρώ αυξήθηκε κατά 0,8% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πριν από ένα χρόνο, ενώ σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυξήθηκε κατά 1%, όπως αποκάλυψε η Eurostat στην έκθεσή της τη Δευτέρα. Σε μηνιαία βάση, η ενισχύθηκε κατά 0,2% στην Ευρωζώνη και κατά 0,3% σε ολόκληρη την ΕΕ.

Οι πωλήσεις μη διατροφικών προϊόντων τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 0,3% σε μηνιαία βάση, ενώ το λιανικό εμπόριο τροφίμων, ποτών και καπνού κατά 0,2% και 0,1% στις αντίστοιχες περιοχές. Οι πωλήσεις καυσίμων για αυτοκίνητα προσέθεσαν 1,1% στην Ευρωζώνη και κατά 1% στην ΕΕ.

Οι χώρες που σημείωσαν τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση των λιανικών πωλήσεων ήταν το Λουξεμβούργο με 5,3%, η Κύπρος με 2,2% και η Ρουμανία με 1,6%. Αντίθετα, οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στη Δανία, όπου υποχώρησαν κατά 1,5%, και στη Σλοβακία, με πτώση 1,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v