Νέα κλειστή στρατιωτική ζώνη στα σύνορα με τον Λίβανο επέβαλε ο ΙDF

Είναι η τρίτη κλειστή στρατιωτική ζώνη που επιβάλλεται στα βόρεια σύνορα από τότε που οι IDF ξεκίνησαν τις χερσαίες επιχειρήσεις τους στο Λίβανο την περασμένη εβδομάδα.

Νέα κλειστή στρατιωτική ζώνη στα σύνορα με τον Λίβανο επέβαλε ο ΙDF

Ο IDF επέβαλε μια νέα κλειστή στρατιωτική ζώνη στα σύνορα με τον Λίβανο, στις περιοχές των κοινοτήτων Manara, Yiftah και Malkia. O σχετικός χάρτης εκδόθηκε από τον ισραηλινό στρατό στις 6 Οκτωβρίου, δείχνει μια κλειστή στρατιωτική ζώνη στα σύνορα με τον Λίβανο. Ο στρατός λέει ότι η κίνηση αυτή ακολουθεί μια νέα αξιολόγηση κατά τη διάρκεια χερσαίων επιχειρήσεων στο εσωτερικό του νότιου Λιβάνου. Είναι η τρίτη κλειστή στρατιωτική ζώνη που επιβάλλεται στα βόρεια σύνορα από τότε που οι IDF ξεκίνησαν τις χερσαίες επιχειρήσεις τους στο Λίβανο την περασμένη εβδομάδα.

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΡΤΝews στο Ισραήλ, Γιώργος Σιδέρης, ο χάρτης επεκτείνεται ακόμα περισσότερο σε οικισμούς οι οποίοι γειτνιάζουν με το όρος Ναφτάλι στο οποίο ανεβαίνουν διαρκώς άρματα μάχης για να πάρουν θέσεις προς την πλευρά των συνόρων με τον Λίβανο. «Στην ουσία επεκτείνεται η ζώνη στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ από τον Βορρά προς τα βορειοδυτικά σύνορα» ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Οι επιχειρήσεις του Ισραήλ εστιάζουν στις περιοχές της Οντέισα και της Ναμπετία, εντός οικιστικών ιστών δηλαδή, αλλά και σε δασικές εκτάσεις. Εκεί ακριβώς προσπαθούν οι χερσαίες δυνάμεις να δημιουργήσουν τις πρώτες γραμμές άμυνας, τη στιγμή βεβαίως που το μηχανικό μάχης αλλά και οι ειδικές δυνάμεις προπορεύονται προς άλλες περιοχές κάνοντας κάποιες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις

Στο βόρειο μέτωπο βρίσκονται 5 σχεδόν μεραρχίες. Δηλαδή αυτό μεταφράζεται σε 50.000 στελέχη, 150 και πλέον οι στόχοι οι οποίοι έχουν πληγεί από εχθές μέσα σε ένα 24ωρο στο νότιο Λίβανο, εξουδετερώθηκαν σε συνδυαστικές επιχειρήσεις χερσαίων δυνάμεων αλλά και πολεμικής αεροπορίας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε και την εξουδετέρωση ενός ακόμη ανώτερου αξιωματικού της Χεζμπολάχ σε έναν οικισμό ο οποίος βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Οντέσα και για τον συγκεκριμένο αξιωματικό λένε ότι ευθύνεται για δεκάδες επιθέσεις με ρουκέτες και όχι μόνο σε οικισμούς οι οποίοι βρίσκονται ακριβώς στα σύνορα με τον Λίβανο και την εξουδετέρωση επίσης ανθρώπων οι οποίοι ήταν στα σύνορα με τη Συρία, στα ισραηλινά σύνορα.

Μπορεί βεβαίως όλοι να στρέφουν το βλέμμα τους στον βόρειο μέτωπο, όμως το τελευταίο 24ωρο έχει στραφεί το μέτωπο στον νότο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Τζαμπάλια, εκεί όπου οι ισραηλινές δυνάμεις το έχουν ανακοινώσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει ελεγχθεί, αλλά εδώ και ένα 24ωρο σφυροκοπάται κυριολεκτικά από τις χερσαίες δυνάμεις και τις αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ η συγκεκριμένη βόρεια περιοχή της Γάζας.

Το αφήγημα ότι η Χαμάς έχει καταφέρει να ανασυνταχθεί στο συγκεκριμένο σημείο πώς μπορεί να στέκει από την στιγμή που οι ίδιοι οι Ισραηλινοί έχουν ανακοινώσει ότι τη συγκεκριμένη περιοχή την ελέγχουν, εκτός βεβαίως και αν συμβαίνει κάτι άλλο και αυτό θα φανεί τις επόμενες ώρες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v