Ομιλία Τραμπ στον τόπο της απόπειρας δολοφονίας του

Είχαμε έναν πρόεδρο που δεν μπορούσε να ανέβει μια σκάλα και έναν άλλο που χτυπούσε τη γροθιά του αφού τον πυροβόλησαν, τόνισε ο Έλον Μασκ στεκόμενος στο πλευρό του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου.

Ομιλία Τραμπ στον τόπο της απόπειρας δολοφονίας του

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στις ίδιες εγκαταστάσεις στην Πενσυλβάνια, όπου τον περασμένο Ιούλιο, ένας ένοπλος προσπάθησε να τον δολοφονήσει, πετυχαίνοντάς τον στο το αυτί, προτού σηκώσει τη γροθιά, φωνάξει «πολεμήστε» και απομακρυνθεί με αίμα στο πρόσωπο.

Ο Τραμπ ξεκίνησε την ομιλία του από εκεί που σταμάτησε πριν ο ένοπλος ανοίξει πυρ καθώς αρχικά είπε: «Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην Πενσυλβάνια. Αγαπάμε την Πενσυλβάνια. Και όπως έλεγα…», είπε.

«Απόψε επιστρέφω στο Μπάτλερ, μετά από μια τραγωδία και μια θλίψη, για να παραδώσω ένα απλό μήνυμα στον λαό της Πενσυλβάνια και στον λαό της Αμερικής», δήλωσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία. «Το κίνημά μας για να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά, στέκεται πιο δυνατό, πιο περήφανο, πιο ενωμένο, πιο αποφασισμένο και πιο κοντά στη νίκη από ποτέ», προσέθεσε.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι ο δολοφόνος προσπάθησε να τον φιμώσει, αποκαλώντας τον «μοχθηρό τέρας» και λέγοντας ότι δεν τα κατάφερε «από το χέρι της πρόνοιας και τη χάρη του Θεού».

Ο Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε ένα κάλεσμα νίκης στους οπαδούς του. «Πριν από δώδεκα εβδομάδες, όλοι μας πήραμε μια σφαίρα για την Αμερική», είπε.

«Το μόνο που ζητάμε από όλους μας είναι να πάνε όλοι να ψηφίσουν. Πρέπει να κερδίσουμε. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να συμβεί αυτό στη χώρα μας», προσέθεσε. «Πολεμήσαμε μαζί. Υπομείναμε μαζί. Προχωρήσαμε μαζί. Και ακριβώς εδώ στην Πενσυλβάνια, ματώσαμε μαζί. Έχουμε ματώσει», δήλωσε ακόμα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αιχμές προς τους πολιτικούς του αντιπάλους

Ακόμα ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε αβάσιμα να εννοηθεί ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι «ίσως και να προσπάθησαν να με σκοτώσουν».

«Τα τελευταία οκτώ χρόνια, εκείνοι που θέλουν να μας σταματήσουν από το να πετύχουμε αυτό το μέλλον με συκοφάντησαν, με κατηγόρησαν, μου απήγγειλαν κατηγορίες, προσπάθησαν να με πετάξουν από το ψηφοδέλτιο και ποιος ξέρει; Ίσως ακόμη και να προσπάθησαν να με σκοτώσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αλλά ποτέ δεν σταμάτησα να αγωνίζομαι για εσάς και ποτέ δεν θα σταματήσω», προσέθεσε.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του τον Οκτώβριο

Ο Τραμπ είπε ότι το γήπεδο όπου είχε συγκεντρωθεί το πλήθος ήταν «τώρα ένα μνημείο για την ανδρεία των πρώτων ανταποκριτών μας, για την ανθεκτικότητα των συμπολιτών μας και για τη θυσία ενός αγαπημένου και αφοσιωμένου πατέρα. Ενός πραγματικά σπουδαίου ανθρώπου».

Ο Κόρεϊ Κομπερατόρε πυροβολήθηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια της απόπειρας δολοφονίας του Ιουλίου .Η καμπάνια είχε τοποθετήσει στις κερκίδες ένα μπουφάν και ένα κράνος πυροσβέστη με το όνομα του Κομπερατόρε και το πλήθος φώναξε το όνομα «Κόρει».

Μάλιστα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, κράτησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κόρεϊ Κομπερατόρε. «Αυτή τη στιγμή, είναι 18:11. Δώδεκα εβδομάδες στο λεπτό που ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί. Και θα ήθελα να ζητήσω από όλους να κρατήσουν μαζί μου ενός λεπτού σιγή», είπε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι η σύζυγος του Κομπερατόρε, Έλεν και άλλα μέλη της οικογένειάς του ήταν παρόντες στη συγκέντρωση. Ο Κομπερατόρε σκοτώθηκε καθώς προσπαθούσε να προστατεύσει τη σύζυγο και τις κόρες του από τα πυρά.

«Μπροστά στο δολοφονικό μίσος, ο Κόρεϊ απάντησε με το πιο ανιδιοτελές είδος αγάπης», δήλωσε ο Τραμπ.

Στο βήμα ο Έλον Μασκ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ να μιλήσει. «Θέλω να πω τι τιμή είναι να βρίσκομαι εδώ», δήλωσε ο Μασκ. «Και ξέρετε, η πραγματική δοκιμασία του χαρακτήρα κάποιου είναι το πώς συμπεριφέρεται κάτω από τα πυρά. Είχαμε έναν πρόεδρο που δεν μπορούσε να ανέβει μια σκάλα και έναν άλλο που χτυπούσε τη γροθιά του αφού τον πυροβόλησαν. … Ποιος θέλετε λοιπόν να εκπροσωπεί την Αμερική;», προσέθεσε.

Ο Μασκ δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι εκλογές του 2024 θα είναι «οι πιο σημαντικές εκλογές της ζωής μας».

«Ο πρόεδρος Τραμπ πρέπει να κερδίσει για να διαφυλάξει το Σύνταγμα. Πρέπει να κερδίσει για να διατηρήσει τη δημοκρατία στην Αμερική», δήλωσε ακόμα.

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ και γερουσιαστής του Οχάιο, Τζέι Ντι Βανς ανέβηκε στη σκηνή στους χώρους του Butler Farm Show για να μιλήσει πριν από τον πρώην πρόεδρο και θυμήθηκε τα γεγονότα εκείνης της ημέρας, ενώ επέκρινε έντονα τους Δημοκρατικούς που αποκάλεσαν τον Τραμπ «απειλή για τη δημοκρατία», λέγοντας ότι αυτού του είδους η γλώσσα είναι «εμπρηστική».

«Ακούσατε τους πυροβολισμούς. Είδατε το αίμα. Όλοι φοβηθήκαμε τα χειρότερα. Αλλά ξέρατε ότι όλα θα πάνε καλά όταν ο πρόεδρος Τραμπ σήκωσε τη γροθιά του ψηλά στον αέρα και φώναξε “πολεμήστε, πολεμήστε!”», είπε ο Βανς, ο οποίος επιλέχθηκε ως υποψήφιος αντιπρόεδρος του λιγότερο από δύο ημέρες αργότερα. «Τώρα το πιστεύω τόσο σίγουρα όσο στέκομαι εδώ σήμερα ότι αυτό που συνέβη ήταν ένα πραγματικό θαύμα», είπε ακόμα.

Μετά από περίπου μιάμιση ώρα ομιλιών, ο Τραμπ αποχαιρέτησε το Μπάτλερ με την χαρακτηριστική του κραυγή «Make America Great Again» και χορεύοντας το «YMCA».

Ένα τεράστιο πλήθος γέμισε ασφυκτικά το χώρο και βρισκόταν ακόμα και αρκετές εκατοντάδες μέτρα μακριά, στην εκδήλωση που χαρακτηρίστηκε ως «φόρος τιμής στο αμερικανικό πνεύμα». Τα ξενοδοχεία, τα μοτέλ και τα πανδοχεία της περιοχής λέγεται ότι ήταν γεμάτα και κάποιοι από τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο έφτασαν την Παρασκευή.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v