Διάγγελμα Νετανιάχου: Καθήκον του Ισραήλ να απαντήσει στο Ιράν

Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα ανεχόταν την επίθεση του Ιράν, διαμήνυσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προαναγγέλλοντας χτύπημα κατά της Τεχεράνης. Χαρακτήρισε «τελειωμένη» τη Χαμάς.

Διάγγελμα Νετανιάχου: Καθήκον του Ισραήλ να απαντήσει στο Ιράν

«To Iσραήλ έχει καθήκον και δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να απαντήσει σε αυτές τις επιθέσεις και θα το κάνει» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε τηλεοπτικό του διάγγελμα προς τον ισραηλινό λαό το βράδυ του Σαββάτου.

«Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα ανεχόταν την επίθεση από το Ιράν και δεν θα το κάνει ούτε το Ισραήλ» πρόσθεσε. 

Όπως μεταδίδει η Jerusalem Post, ο Νετανιάχου ανέφερε επίσης ότι η Χαμάς έχει σχεδόν τελειώσει και ότι η ηγεσία της Χεζμπολάχ έχει επίσης εξαλειφθεί.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν τη μάχη ωσότου οι κάτοικοι στον Βορρά να είναι σε θέση να επιστρέψουν σπίτι τους και οι όμηροι να γυρίσουν από τη Γάζα. 

Εν τω μεταξύ, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι η απάντηση στην πυραυλική επίθεση του Ιράν θα είναι «σοβαρή και σημαντική» και ότι αφιερώνουν μεγάλο μέρος του χρόνου τους στον σχεδιασμό της. 

Xέρτζογκ: Τα τραύματα της 7ης Οκτωβρίου δεν έχουν ακόμα επουλωθεί 

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ δήλωσε σήμερα σε μήνυμα που μεταδόθηκε για την επέτειο της άνευ προηγουμένου επίθεσης της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου του 2023 στο Ισραήλ, που συγκλόνισε τη χώρα, ότι τα τραύματα «δεν έχουν ακόμη επουλωθεί πλήρως».

«Τα τραύματά μας δεν μπορούν ακόμη να επουλωθούν πλήρως... γιατί όμηροι συνεχίζουν να βασανίζονται, να εκτελούνται και να πεθαίνουν σε αιχμαλωσία», τονίζει, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν και μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου, 97 εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι, εκ των οποίων 33 είναι νεκροί, σύμφωνα με δήλωση του στρατού.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ δήλωσε επίσης ότι το Ιράν και οι «πληρεξούσιοί» του συνιστούν «μόνιμη απειλή» για τη χώρα του, ενόψει των εκδηλώσεων μνήμης για την επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος την 7η Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος.

Σε μήνυμα προς τις εβραϊκές κοινότητες σε όλο τον κόσμο, ο Χέρτσογκ κατήγγειλε «τη μόνιμη απειλή που αποτελεί για το (ισραηλινό) κράτος το Ιράν και οι τρομοκράτες πληρεξούσιοί του, που έχουν τυφλωθεί από το μίσος και είναι αποφασισμένοι να καταστρέψουν το μοναδικό μας εβραϊκό έθνος-κράτος», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v