Μπάιντεν: Το Ισραήλ δεν έχει αποφασίσει πώς θα απαντήσει στο Ιράν

Αν ήμουν στη θέση του Ισραήλ θα σκεφτόμουν κάποιο άλλο χτύπημα και όχι επίθεση στις πετρελαϊκές υποδομές του Ιράν, διαμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος. Τόνισε ότι εξετάζεται η επιβολή κυρώσεων στην Τεχεράνη. Περιορίζει τα κέρδη το Brent.

Μπάιντεν: Το Ισραήλ δεν έχει αποφασίσει πώς θα απαντήσει στο Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι επιτελεία της αμερικανικής κυβέρνησης είναι σε διαρκή επικοινωνία με το Τελ Αβίβ, λέγοντας ότι το Ισραήλ δεν έχει αποφασίσει ακόμα πώς θα απαντήσει στο Ιράν για την πυραυλική επίθεση.

Δεν θα λάβουν την απόφαση άμεσα, θα περιμένουμε να δούμε πότε θα θέλουν να μιλήσουν, τόνισε. 

Σε δηλώσεις που έκανε από τον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν ανέφερε ότι αν ήταν αυτός στη θέση του Ισραήλ θα σκεφτόταν κάποιο άλλο χτύπημα και όχι επίθεση σε πετρελαϊκές υποδομές του Ιράν. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Μπάιντεν σημείωσε ακόμα ότι είναι υπό εξέταση η επιβολή κυρώσεων στο Ιράν. 

Αμέσως μετά τη δήλωση του Αμερικανού πρόεδρου το αργό πετρέλαιο Brent περιόρισε τα κέρδη του κατά 1 δολάριο στα 78,2 δολάρια το βαρέλι.

Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή δήλωση του Μπάιντεν ότι οι ΗΠΑ συζητούν εάν θα στηρίξουν πιθανές ισραηλινές επιθέσεις στις ιρανικές ενεργειακές υποδομές οδήγησε σε άλμα του Brent και της αμερικανικής ποικιλίας του αργού κατά 5%. 

Ερωτώμενος αν πιστεύει ότι με το να μην εμπλέκεται σε διπλωματικές προσπάθειες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προσπαθεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου ο Μπάιντεν απάντησε: «Δεν γνωρίζω αν προσπαθεί να επηρεάσει τις εκλογές αλλά δεν βασίζομαι σε αυτό. Καμία κυβέρνηση δεν έχει κάνει περισσότερα για να βοηθήσει το Ισράηλ από τη δική μου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v