Η ΕΚΤ προειδοποιεί τις τράπεζες με πρόστιμα για τη διαχείριση του κλιματικού ρίσκου

Ένας μικρός αριθμός τραπεζών μπορεί να πληρώσει πρόστιμο μετά τη διαπίστωση της ΕΚΤ ότι δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαχείριση των κινδύνων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

Η ΕΚΤ προειδοποιεί τις τράπεζες με πρόστιμα για τη διαχείριση του κλιματικού ρίσκου

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει εντείνει τις προειδοποιήσεις στις τράπεζες ότι θα έρθουν αντιμέτωπες με πρόστιμα αν παραμελήσουν τα καθήκοντά τους όσον αφορά τη διαχείριση του κλιματικού ρίσκου. 

Ένας μικρός αριθμός τραπεζών μπορεί να πληρώσει πρόστιμο μετά τη διαπίστωση της ΕΚΤ ότι δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαχείριση των κινδύνων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, ανέφερε ο Φρανκ Έλντερσον, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Η ΕΚΤ θέλει να διασφαλίσει ότι οι τράπεζες θα μπορούν να διαχειριστούν απώλειες που μπορεί να προκύψουν από ακραία καιρικά φαινόμενα και το κόστος της ενεργειακής μετάβασης. 

To Βloomberg είχε μεταδώσει τον Μάιο ότι ώς και τέσσερις ευρωπαϊκές τράπεζες είναι αντιμέτωπες με πρόστιμα επειδή δεν τήρησαν τις διορίες που είχε θέσει η ΕΚΤ. 

Για κάθε ημέρα που μια τράπεζα δεν συμμορφώνεται με τις σχετικές οδηγίες η ΕΚΤ υπόκειται σε ποινή που μπορεί να ανέρχεται στο 5% των ημερήσιων εσόδων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v