To ντιλ Commerzbank-UniCredit δημιουργεί αξία, λέει ο CEO της Intesa Sanpaolo

Πιθανή εξαγορά της γερμανικής τράπεζας θα έφερνε περικοπές κόστους και θα ωφελούσε τους μετόχους, καθώς η UniCredit έχει σημαντικές δραστηριότητες στη χώρα, εκτιμά ο Carlo Messina.

To ντιλ Commerzbank-UniCredit δημιουργεί αξία, λέει ο CEO της Intesa Sanpaolo

Καλή για τους μετόχους θα ήταν μια πιθανή εξαγορά της Commerzbank από τη UniCredit, εκτιμά ο Carlo Messina, διευθύνων σύμβουλος του ιταλικού τραπεζικού ομίλου Intesa Sanpaolo.

Μια συμφωνία μεταξύ της ιταλικής τράπεζας με τη γερμανική ανταγωνίστριά της θα οδηγούσε σε περικοπές κόστους, καθώς η UniCredit έχει ήδη σημαντικές δραστηριότητες στη Γερμανία, δήλωσε στο Bloomberg ο Messina.

Η UniCredit είναι η μόνη τράπεζα στη Γερμανία, μαζί με τη μεγαλύτερη της χώρας, την Deutsche Bank, «που μπορεί να δημιουργήσει αξία μέσω ενσωμάτωσης με την Commerzbank», δήλωσε ο Messina.

Η UniCredit τον περασμένο μήνα απέκτησε γρήγορα μερίδιο 21% στην Commerzbank, κυρίως μέσω παραγώγων. Ο Andrea Orcel, διευθύνων σύμβουλος της UniCredit, δήλωσε ότι πιθανή επιλογή θα ήταν και η πλήρης εξαγορά, δυνητικά δημιουργώντας τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι αντιτίθεται στην πιθανή συμφωνία, εν μέρει επειδή βλέπει την Commerzbank ως σημαντική πηγή χρηματοδότησης για την εγχώρια οικονομία. Διάφορα συνδικάτα εργαζομένων ανακοίνωσαν επίσης την αντίθεσή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v