H Χάρις προηγείται του Τραμπ με 2 μονάδες σε νέα εθνική δημοσκόπηση

Το προβάδισμα της Δημοκρατικής είναι μεγαλύτερο στους νέους ψηφοφόρους, μεταξύ 18 και 29 ετών.

H Χάρις προηγείται του Τραμπ με 2 μονάδες σε νέα εθνική δημοσκόπηση

Η αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές Κάμαλα Χάρις διατηρεί προβάδισμα 2 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του αντιπάλου της από το Δημοκρατικό Κόμμα, πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με νέα εθνική έρευνα που δημοσιεύθηκε από το Emerson College Polling.

Στην έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 29 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου, το 50% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι υποστηρίζει τη Χάρις, το 48% τον Τραμπ, το 1% εξέφρασε την υποστήριξή του σε κάποιον τρίτο υποψήφιο, ενώ άλλο 1% παρέμεινε αναποφάσιστο.

Το προβάδισμα της Δημοκρατικής είναι μεγαλύτερο στους νέους ψηφοφόρους, μεταξύ 18 και 29 ετών, με το 63% να προτιμά τη Χάρις, ενώ ο Τραμπ προηγείται σε όλες τις κατηγορίες άνω των 50.

Πάνω από τους μισούς συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση δήλωσαν ότι επιθυμούν να δουν άλλο ένα ντιμπέιτ μεταξύ των δύο, παρά την αντίθεση του Τραμπ σε αυτό. Μοιρασμένοι σε κομματικές γραμμές, το 69% των Δημοκρατικών πιστεύει ότι θα πρέπει να υπάρξει άλλο ένα ντιμπέιτ, έναντι του 49% των Ρεπουμπλικάνων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v