Το χτύπημα του Ιράν στην ισραηλινή βάση με τα F-35

Μια μεγάλη τρύπα καταγράφεται σε υπόστεγο της βάσης Nevatim, που φιλοξενεί τα πλέον προηγμένα μαχητικά του Ισραήλ, μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν.

Το χτύπημα του Ιράν στην ισραηλινή βάση με τα F-35

Δορυφορική εικόνα ενός υπόστεγου αεροσκαφών σε ισραηλινή στρατιωτική αεροπορική βάση που λήφθηκε μετά το μπαράζ ιρανικών πυραύλων δείχνει μια μεγάλη τρύπα στην οροφή.

Η εικόνα της αεροπορικής βάσης Nevatim στο νότιο Ισραήλ από το Associated Press δείχνει τη ζημιά στην οροφή σε μια σειρά κτιρίων κοντά σε ένα διάδρομο προσγείωσης. Μεγάλα κομμάτια από συντρίμμια διακρίνονται απλωμένα γύρω από το κτίριο.

Δεν είναι απόλυτα σαφές τι προκάλεσε τη ζημιά, γράφουν οι Times of Israel. Ο ισραηλινός στρατός δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλια σχετικά με τις δορυφορικές εικόνες. Η στρατιωτική λογοκρισία, ωστόσο, επέτρεψε τη δημοσίευση της παραπάνω εικόνας.

Η βάση Nevatim φιλοξενεί τα πιο προηγμένα αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35 Lightning II.

Ο ισραηλινός στρατός αναγνώρισε την Τετάρτη ότι ορισμένες από τις αεροπορικές του βάσεις χτυπήθηκαν από την επίθεση του Ιράν, αλλά η ζημιά κρίθηκε «αναποτελεσματική», κάτι που σημαίνει ότι δεν επηρεάστηκαν οι επιχειρήσεις της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο πύραυλος έπληξε κτίρια γραφείων και χώρους συντήρησης στις βάσεις, σύμφωνα με τον στρατό που δήλωσε ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές σε μαχητικά αεροσκάφη, drones, πυρομαχικά ή κρίσιμες υποδομές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v