Λίντνερ: Η Γερμανία πρέπει να αποφύγει εμπορικό πόλεμο με Κίνα

Ένας εμπορικός πόλεμος με την Κίνα θα έκανε περισσότερο κακό παρά καλό σε μια ζωτικής σημασίας ευρωπαϊκή βιομηχανία, προειδοποίησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Λίντνερ: Η Γερμανία πρέπει να αποφύγει εμπορικό πόλεμο με Κίνα

Η Γερμανία πρέπει να αντιταχθεί στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλλει κυρώσεις στα κινεζικά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και να αποφύγει έναν εμπορικό πόλεμο με το Πεκίνο, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ

«Ένας εμπορικός πόλεμος με την Κίνα θα έκανε περισσότερο κακό παρά καλό σε μια ζωτικής σημασίας ευρωπαϊκή βιομηχανία και σημαντικό τομέα στη Γερμανία» σημείωσε σύμφωνα με το Reuters o Λίντνερ σε συνέδριο. 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ίσως θα πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα. 

Ο Σολτς δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη ότι θα ήταν λάθος να μπει φρένο στον εξωτερικό ανταγωνισμό και να περιοριστούν οι συνεργασίες με τους εμπορικούς εταίρους, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την Κίνα για τα ηλεκτρικά οχήματα.

«Περισσότερο εμπόριο με περισσότερους εταίρους από περισσότερες χώρες είναι η λογική διαχείριση κινδύνου σ' έναν κόσμο αβεβαιοτήτων» σημείωσε.  «Γι’ αυτό πρέπει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την Κίνα για τα ηλεκτρικά οχήματα και επιτέλους να αντιμετωπίσουμε τις φθηνές κινεζικές εισαγωγές που βλάπτουν την οικονομία μας, για παράδειγμα στον τομέα του χάλυβα», πρόσθεσε.

Η Volkswagen ζήτησε επίσης από τη γερμανική κυβέρνηση να καταψηφίσει την εισαγωγή δασμών από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα, υποστηρίζοντας ότι δεν βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας. «Οι δασμοί είναι λάθος προσέγγιση», ανέφερε εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Και η BMW πιέζει το Βερολίνο να ψηφίσει κατά της επιβολής σημαντικά υψηλότερων δασμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ηλεκτροκίνητα οχήματα κινεζικής κατασκευής, ακολουθώντας άλλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες που δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν μια διαμάχη με την πιο σημαντική αγορά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v