BofA: Νέα λύση Virtual Payables για την αγορά B2B

Η λύση πληρωμών από επιχείρηση σε επιχείρηση (B2B) παρέχει στους αγοραστές τα συνήθη πλεονεκτήματα κεφαλαίου κίνησης μιας συναλλαγής με κάρτα, επιπλέον μιας νέας βελτίωσης που επιτρέπει στους προμηθευτές να πληρώνονται μέσω απευθείας τραπεζικής μεταφοράς.

BofA: Νέα λύση Virtual Payables για την αγορά B2B
Η Bank of America, παγκόσμιος ηγέτης στις εμπορικές κάρτες, έχει επεκτείνει τις δυνατότητές της για τις εικονικές πληρωμές στην EMEA1 με την κυκλοφορία του Virtual Payables Direct.
 
Οπως επισημαίνει η τράπεζα, η λύση πληρωμών από επιχείρηση σε επιχείρηση (B2B) παρέχει στους αγοραστές τα συνήθη πλεονεκτήματα κεφαλαίου κίνησης μιας συναλλαγής με κάρτα -όπως οι εκτεταμένοι όροι πληρωμής- επιπλέον μιας νέας βελτίωσης που επιτρέπει στους προμηθευτές να πληρώνονται μέσω απευθείας τραπεζικής μεταφοράς. Αυτό έρχεται σε μια εποχή που η παγκόσμια αγορά πληρωμών B2B αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς και προβλέπεται να φτάσει τα 2,4 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έως το 2031.
 
«Το Virtual Payables Direct προσφέρει στους πελάτες μας στην EMEA μεγαλύτερη ευελιξία, καθώς μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές με κάρτα σε οποιονδήποτε προμηθευτή στην περιοχή, ανεξάρτητα από το αν ο προμηθευτής συνήθως δέχεται πληρωμές με κάρτα», δήλωσε ο Chris Jameson, επικεφαλής του τμήματος Διαχείρισης Προϊόντων για Global Payments Solutions (GPS), EMEA. «Οι πληρωμές πραγματοποιούνται πολύ νωρίτερα στον κύκλο των προμηθειών, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση των σημαντικών σχέσεων με τους προμηθευτές και επιτρέποντας στον αγοραστή να επωφεληθεί από τυχόν άμεσες εκπτώσεις πληρωμής».
 
Ένα βασικό πλεονέκτημα του Virtual Payables Direct είναι ότι βοηθά τις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται κεφάλαια κίνησης, μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες για τους εταιρικούς ταμίες που έχει τεθεί στο προσκήνιο τον περασμένο χρόνο. Η λύση παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία στους αγοραστές, καθώς επιτρέπει μεγάλες, εφάπαξ πληρωμές ή πληρωμές τελευταίας στιγμής. Οι προμηθευτές μπορούν επίσης να λάβουν γρήγορη πληρωμή μέσω τραπεζικής μεταφοράς. Αυτά τα οφέλη επιτρέπουν σε όλα τα μέρη να διαχειρίζονται τις ταμειακές ροές τους πιο αποτελεσματικά και επιτρέπουν μεγαλύτερη λειτουργική αποδοτικότητα. 

Οφέλη των εικονικών πληρωμών απευθείας

  • Βοηθά τους εταιρικούς ταμίες και τους αγοραστές να βελτιστοποιήσουν το κεφάλαιο κίνησης.
  • Παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία για μεγάλες αγορές ή αγορές της τελευταίας στιγμής.
  • Εξαλείφει την ανάγκη των προμηθευτών να εκτελούν μια τεχνική ρύθμιση για την επεξεργασία πληρωμών με κάρτα.
  • Οι οργανισμοί αγοράς απολαμβάνουν εκτεταμένους όρους πληρωμής ως μέρος του προγράμματος καρτών τους.
  • Οι προμηθευτές λαμβάνουν άμεση πληρωμή μέσω τραπεζικής μεταφοράς. 
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τις επιλογές πληρωμής για τους πελάτες μας με αυτή τη νέα δυνατότητα», δήλωσε ο Duygu Tasdelen-Stavropoulos, Senior Product Manager - B2B and Payables, GPS EMEA. «Το Virtual Payables Direct θα συμβάλει στα σημαντικά οφέλη των πληρωμών με εικονική κάρτα, όπως ο εξορθολογισμός και η αυτοματοποίηση των διαδικασιών και η μείωση της πολυπλοκότητας, του κινδύνου και του κόστους αποδοχής πληρωμών».
 
Η διάθεση των Virtual Payables Direct στον EMEA1 θα συνεχιστεί το 2025, με την προσθήκη βελτιώσεων προϊόντων και την επέκταση σε άλλες περιοχές.
 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v