Μια ακόμα μεραρχία στις μάχες του Λιβάνου, εκκενώσεις χωριών

Ο ισραηλινός στρατός καλεί τους κατοίκους χωριών στο Νότιο Λίβανο να τα εγκαταλείψουν. Επιστρατεύει και την 32η μεραρχία για την εισβολή στη χώρα. Με ρουκέτες απαντά η Χεζμπολάχ.

Μια ακόμα μεραρχία στις μάχες του Λιβάνου, εκκενώσεις χωριών

Ο Ισραηλινός Στρατός (IDF) καλεί τους Λιβανέζους αμάχους σε δύο δωδεκάδες χωριά στο νότιο Λίβανο να εκκενώσουν αμέσως καθώς συνεχίζει τις επιχειρήσεις.

«Η δραστηριότητα της Χεζμπολάχ αναγκάζει τον IDF να δράσει εναντίον της. Ο IDF δεν επιθυμεί να σας βλάψει», δήλωσε ο συνταγματάρχης Avichay Adraee, ο αραβόγλωσσος εκπρόσωπος του IDF, σε δήλωση στο X.

«Για την ασφάλειά σας, πρέπει να εκκενώσετε αμέσως τα σπίτια σας. Όποιος βρίσκεται κοντά σε στελέχη της Χεζμπολάχ, τις εγκαταστάσεις τους ή τα όπλα τους, θέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο».

Ο Adraee επεσήμανε ότι κάθε σπίτι που χρησιμοποιείται από τη Χεζμπολάχ για στρατιωτικούς σκοπούς είναι στόχος. Οι Λιβανέζοι πολίτες καλούνται να εκκενώσουν και να κατευθυνθούν βόρεια. «Προσοχή, μην κινηθείτε νότια! Οποιαδήποτε κίνηση προς τα νότια θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή σας», αναφέρει η δήλωση, όπως μεταδίδει το Times of Israel.

Το IDF λέει ότι θα ενημερώσει τους αμάχους όταν μπορέσουν να επιστρέψουν.

Χθες, ο IDF εξέδωσε παρόμοιες εντολές σε άλλα 28 χωριά στο νότιο Λίβανο. Ο στρατός έχει επίσης προειδοποιήσει κατά της κίνησης οχημάτων από τα βόρεια του ποταμού Λιτάνη προς τα νότια αυτού.

Ο στρατός έχει περιγράψει τις χερσαίες επιχειρήσεις στο νότιο Λίβανο ως «περιορισμένες, τοπικές και στοχευμένες επιδρομές», με στόχο την καταστροφή των υποδομών της Χεζμπολάχ στη συνοριακή περιοχή. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο στρατός σκοπεύει να τελειώσουν οι επιχειρήσεις το συντομότερο δυνατό.

Μια ακόμα μεραρχία

Ο Ισραηλινός Στρατός παράλληλα γνωστοποίησε ότι μια άλλη μεραρχία αναπτύσσεται στο νότιο Λίβανο για χερσαίες επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ. Η 36η Μεραρχία εντάσσεται τώρα στην 98η Μεραρχία, η οποία είχε εισέλθει στον Λίβανο το βράδυ της Δευτέρας.

Μπαράζ ρουκετών

Περίπου 100 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το IDF. Στο τελευταίο μπαράζ, περίπου 10 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν προς τη Δυτική Γαλιλαία και την περιοχή του κόλπου της Χάιφα.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v