Συλλήψεις οπαδών Ίντερ και Μίλαν για σχέσεις με τη μαφία

Ο συλληφθέντες ήθελαν να ελέγχουν επιχειρήσεις περιμετρικά του “Τζουζέπε Μεάτσα”, όπως πάρκινγκ, καφετέριες και εστιατόρια. Οι Εισαγγελείς έχουν συμπεριλάβει και εκβιασμό-προστασία σε μικροπωλητές που πουλούσαν φαγητό εκτός του γηπέδου. Οι κατηγορίες.

Συλλήψεις οπαδών Ίντερ και Μίλαν για σχέσεις με τη μαφία

Το ιταλικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια ταλανίζεται από οικονομικά σκάνδαλα, αλλά και χειραγώγηση παιχνιδιών αναγκάζοντας τις Αρχές να ερευνούν εξονυχιστικά τους πάντες που σχετίζονται με το άθλημα. Στο μικροσκόπιο μπήκαν οι οπαδοί των ομάδων του Μιλάνου, καθώς σύμφωνα με πηγές της Ιταλικής Αστυνομίας οι 19 συλληφθέντες έχουν άμεση σχέση με την μαφία.

Οι ιταλικές Αρχές προχώρησαν σε 19 συλλήψεις οπαδών της Μίλαν και της Ίντερ, καθώς με βάση τις κατηγορίες έχουν άμεση σχέση με την μαφία, έχοντας τις ομάδες ως “βιτρίνα” κάλυψης.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα φέρεται να είχε δεσμούς με την ιταλική μαφιόζικη οργάνωση «Ντράνγκετα», η οποία ιδρύθηκε τον 19ο αιώνα αριθμώντας πάνω από 8.000 μέλη, όπου ακόμα και σήμερα δεν έχει εξαλειφθεί από τις Αρχές.

Ο Τζιοβάνι Μελίλο, ο εθνικός εισαγγελέας κατά της μαφίας στην Ιταλία διευκρίνισε πως: «Πρόκειται για μια σημαντική έρευνα γιατί πιστεύω ότι μας αναγκάζει να ανοίξουμε τα μάτια μας στην πραγματικότητα και η πραγματικότητα δείχνει ότι υπάρχουν σαφείς κίνδυνοι εδώ και αρκετό καιρό. Υπάρχει στροφή προς εγκληματικές δραστηριότητες στα ιταλικά γήπεδα και σαφείς κίνδυνοι εγκληματικής επιρροής, ακόμα και μαφίας, στη ζωή των ποδοσφαιρικών συλλόγων».

Σύμφωνα με τις Αρχές οι συλληφθέντες ήθελαν να πάρουν προς όφελος τους τις επιχειρήσεις περιμετρικά του “Τζουζέπε Μεάτσα”, όπως πάρκινγκ, καφετέριες και εστιατόρια. Οι Εισαγγελείς εντός του κατηγορητηρίου έχουν συμπεριλάβει και τον εκβιασμό σε μικροπωλητές που πουλούσαν φαγητό εκτός του γηπέδου, καθώς αρκετοί από αυτούς όταν δεν πλήρωναν το ποσό για την προστασία τους, ξυλοκοπήθηκαν από τους δράστες έχοντας σοβαρά τραύματα, ξεκινώντας την έρευνα της Αστυνομίας.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους 19 οπαδούς είναι: Είναι σύσταση εγκληματικής ένωσης με την επιβαρυντική περίσταση της μαφίας, εκβίαση, ψευδείς δηλώσεις ή βεβαιώσεις σε έγγραφα που προορίζονται για δικαστικές αρχές, κατοχή και παραγωγή πλαστών εγγράφων ταυτότητας, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε συστήματα υπολογιστών, τραυματισμοί, ξυλοδαρμοί, καυγάδες και αντίσταση σε δημόσιους λειτουργούς.

Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και οι δύο επικεφαλής αρχηγοί των ultras της Μίλαν και της Ίντερ , Λούκα Λούτσι και ο Ρενάτο Μποσέτι.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v