Μπλίνκεν: Οι δεσμοί ΗΠΑ-Κύπρου δεν ήταν ποτέ ισχυρότεροι

Μήνυμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον εορτασμό της 64ης επετείου ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αναφορες σε κράτος δικαίου, περιφερειακή ασφάλεια και Κυπριακό.

Μπλίνκεν: Οι δεσμοί ΗΠΑ-Κύπρου δεν ήταν ποτέ ισχυρότεροι
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν

Οι δεσμοί μεταξύ των ΗΠΑ και της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έχουν υπάρξει ποτέ ισχυρότεροι, υπογραμμίζει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο συγχαρητήριο μήνυμα που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον εορτασμό της 64ης επετείου ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι εταίροι στην επιδίωξη ενός πιο ειρηνικού και ευημερούντος κόσμου και μοιράζονται τη δέσμευση για τη δημοκρατία και την ελευθερία», αναφέρει στην ανακοίνωση ο Άντονι Μπλίνκεν.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εκφράζει την ευγνωμοσύνη της Ουάσιγκτον για τις συνεχείς προσπάθειες της Κύπρου να ενισχύσει το κράτος δικαίου. Επίσης αναφέρεται στον ηγετικό ρόλο της Κύπρου σε θέματα περιφερειακής ασφάλειας και στη συνεχή βοήθειά που έχει προσφέρει στην υποστήριξη αμάχων σε περιόδους κρίσης.

Όπως τονίζει, «οι δεσμοί μεταξύ των κρατών μας δεν ήταν ποτέ ισχυρότεροι και συνεχίζουμε να εμβαθύνουμε τις διμερείς μας σχέσεις».

Όσον αφορά το Κυπριακό, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ξεκαθαρίζει ότι η Ουάσιγκτον παραμένει πλήρως προσηλωμένη στο πλαίσιο του ΟΗΕ, που προβλέπει συνολική διευθέτηση υπό την ηγεσία της Κύπρου για την επανένωση του νησιού στη βάση μιας διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα για όλους τους Κύπριους.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σταθεροί εταίροι σας και πιστεύουν στην ανθεκτικότητα του κυπριακού λαού. Εκφράζω τους θερμούς μου χαιρετισμούς και τις καλύτερες ευχές μου στον κυπριακό λαό και προσβλέπω σε ένα ακόμη έτος συνεργασίας μεταξύ των λαών μας», καταλήγει ο Άντονι Μπλίνκεν στο συγχαρητήριο μήνυμα του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v