Coolcations: Προτίμησαν πουλόβερ αντί καπέλο για τον ήλιο!

Μεγάλο trend έχουν γίνει οι «δροσερές διακοπές». Σε ποιες περιοχές στράφηκε το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών. Τι δηλώνουν Expedia, Vrbo και στελέχη τουριστικών γραφείων.

Coolcations: Προτίμησαν πουλόβερ αντί καπέλο για τον ήλιο!

Οι ακραίες θερμοκρασίες αναγκάζουν τους ταξιδιώτες να αναζητήσουν πιο δροσερούς προορισμούς. Και υπάρχει ένας όρος για την τάση αυτή: «coolcations».

Οι καύσωνες - οι οποίοι αυξάνονται σε συχνότητα, διάρκεια και ένταση - επηρεάζουν τον τόπο που επιλέγουν οι άνθρωποι να κάνουν διακοπές, ιδίως κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

«Συχνά, όταν σκεφτόμαστε τις διακοπές, μας έρχονται στο μυαλό οι παραλίες και οι τροπικές αποδράσεις», δήλωσε εκπρόσωπος της Expedia στο CNBC Travel. «Οι δροσερές διακοπές, ωστόσο, έχουν να κάνουν με την επιλογή προορισμών όπου οι θερμοκρασίες είναι πιο ήπιες, όπου πακετάρετε ένα ελαφρύ πουλόβερ αντί για καπέλο για τον ήλιο».

Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2024, οι αναζητήσεις πτήσεων προς τη Λαπωνία της Φινλανδίας αυξήθηκαν κατά 705%, σύμφωνα με την Expedia. Το διαδικτυακό ταξιδιωτικό πρακτορείο δήλωσε ότι οι αναζητήσεις πτήσεων αυξάνονται επίσης προς τον Καναδά, συγκεκριμένα προς το Banff (65%) και τη Lake Louise (55%), σύμφωνα με τα στοιχεία του.

Ο ιστότοπος ενοικίασης κατοικιών Vrbo ανέφερε ότι πιο δροσερά μέρη αναδείχθηκαν μεταξύ των 40 κορυφαίων προορισμών με τις περισσότερες κρατήσεις αυτό το καλοκαίρι, ένας κατάλογος που περιλαμβάνει το Μπρέκενριτζ του Κολοράντο, τα Λευκά Όρη του Νιου Χάμσαϊρ και τα Όρη Πόκονο της Πενσυλβάνια.

«Η Βόρεια Ευρώπη στο σύνολό της έχει πραγματικά εκτοξευθεί τα τελευταία δύο χρόνια», λέει η Delphine Combes, στέλεχος στο ταξιδιωτικό γραφείο Scott Dunn.«Η Νορβηγία έχει αναδειχθεί ως ένας από τους πέντε κορυφαίους προορισμούς για εμάς στην Ευρώπη, είναι οκτώ θέσεις πάνω από το 2022».

Σύμφωνα με την Visit Finland, οι ξένοι επισκέπτες πραγματοποίησαν περισσότερα από 4,8 εκατομμύρια ταξίδια στη σκανδιναβική χώρα τους τελευταίους 12 μήνες. Ο αριθμός των καταγεγραμμένων διανυκτερεύσεων από το εξωτερικό από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2024 ήταν κατά 9% υψηλότερος σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών να προέρχεται από τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις Κάτω Χώρες, ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v