Υφεση χωρίς τέλος για τα εργοστάσια της ευρωζώνης

Σε χειρότερη κατάσταση τον Σεπτέμβριο. Η ζήτηση μειώθηκε απότομα, παρά τις μειώσεις των τιμών των εργοστασίων.

Υφεση χωρίς τέλος για τα εργοστάσια της ευρωζώνης

Tη μεγαλύτερη πτώση της φετινής χρονιάς έκανε η μεταποιητική δραστηριότητα σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ τον Σεπτέμβριο, καθώς η ζήτηση μειώθηκε απότομα, παρά τις μειώσεις των τιμών των εργοστασίων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα Τρίτη.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η ύφεση ήταν ευρείας κλίμακας και η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, κατέγραψε την πιο έντονη επιδείνωση των συνθηκών στα εργοστάσια εδώ και 12 μήνες.

Ο τελικός δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της HCOB για τη μεταποίηση στην ευρωζώνη, που καταρτίζεται από την S&P Global, υποχώρησε στο 45,0 τον Σεπτέμβριο, αν και λίγο πιο πάνω από την προκαταρκτική εκτίμηση για 44,8, αλλά πιο μακριά από το όριο του 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ένας δείκτης που μετρά την παραγωγή, ο οποίος τροφοδοτεί έναν σύνθετο δείκτη PMI που αναμένεται την Πέμπτη και θεωρείται καλός οδηγός για την οικονομική υγεία, υποχώρησε σε χαμηλό εννέα μηνών στο 44,9 από 45,8 τον Αύγουστο, αλλά ήταν υψηλότερα από την προκαταρκτική εκτίμηση των 44,5.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v