Η 98η Μεραρχία ηγείται της εισβολής του Ισραήλ στο Λίβανο

Η μεραρχία ήταν υπεύθυνη για την επιχείρηση κατά της Χαμάς στο Khan Yunis από τον Δεκέμβριο του 2023 έως τον Μάρτιο του 2024. Τώρα μετακινήθηκε στον Βορρά.

Η 98η Μεραρχία ηγείται της εισβολής του Ισραήλ στο Λίβανο

Η εισβολή του Ισραηλινού Στρατού στο νότιο Λίβανο αργά το βράδυ της Δευτέρας έγινε υπό την ηγεσία της 98ης Μεραρχίας και του διοικητή της, Guy Levi, ο οποίος ηγείται επίσης μονάδας καταδρομέων, της μονάδας ειδικών δυνάμεων Egoz, αλεξιπτωτιστών και μιας ακόμα ταξιαρχίας.

Η 98η μεραρχία γράφει η Jerusalem Post ήταν υπεύθυνη για την επιχείρηση κατά της Χαμάς στο Khan Yunis από τον Δεκέμβριο του 2023 έως τον Μάρτιο του 2024.

Ο αντισυνταγματάρχης «Α» διοικητής της μονάδας Egoz είπε στους στρατιώτες πριν ξεκινήσουν για το Λίβανο: «Έχουμε μεγάλη τιμή να γράφουμε ιστορία στον Βορρά, όπως κάναμε στη Γάζα. Ξεκινήσαμε με επιχειρήσεις χαμηλότερης βαρύτητας, αλλά σήμερα, ξεκινάμε μια πιο ουσιαστική εισβολή για να επιστρέψουν οι κάτοικοι του βορρά στα σπίτια τους».

Στρατιώτες του Ισραήλ εισήλθαν στο νότιο Λίβανο ως μέρος χερσαίας επίθεσης το βράδυ της Δευτέρας, ενώ η σύγκρουση με τη Χεζμπολάχ συνέχιζε να κλιμακώνεται, επιβεβαίωσε ο ισραηλινός στρατός τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

«Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε περιορισμένες, τοπικές και στοχευμένες χερσαίες επιδρομές βασισμένες σε ακριβείς πληροφορίες εναντίον στόχων και υποδομών των τρομοκρατών της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο», δήλωσε ο IDF.

Πρόσθεσε ότι ο Ισραηλινός Στρατός θα πραγματοποιήσει «ένα μεθοδικό σχέδιο που καθορίζεται από το Γενικό Επιτελείο και τη Διοίκηση του Βορρά, για το οποίο οι στρατιώτες έχουν εκπαιδεύσει και προετοιμαστεί τους τελευταίους μήνες».

Η επιβεβαιωμένη εισβολή είναι η πρώτη χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών στον Λίβανο μετά το 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v