Μοίρες μαχητικών F-15, F-16 και F-22 στέλνουν οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

Πρόσθετες δυνάμεις στέλνει το Πεντάγωνο για να υποστηρίξει τους 40.000 στρατιώτες στην περιοχή αλλά και την άμυνα του Ισραήλ. Προειδοποίηση κατά επιθέσεων.

Μοίρες μαχητικών F-15, F-16 και F-22 στέλνουν οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν στέλνει «λίγες χιλιάδες» ακόμη στρατιώτες στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, καθώς οι εντάσεις αυξάνονται εν μέσω των εντεινόμενων επιθέσεων του Ισραήλ εναντίον μαχητών της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας δήλωσαν ότι οι πρόσθετες δυνάμεις θα ενισχύσουν την ασφάλεια για τους 40.000 Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται ήδη στην περιοχή και θα βοηθήσουν στην άμυνα του Ισραήλ.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου, η Sabrina Singh, είπε ότι η ανάπτυξη θα περιλαμβάνει αρκετές μοίρες μαχητικών. Άλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα περιλαμβάνει μαχητικά αεροσκάφη F-15, F-16 και F-22 καθώς και πολεμικά αεροσκάφη A-10, προσθέτοντας ισχύ στις αμερικανικές δυνάμεις.

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να πει ακριβώς πόσα ακόμη στρατεύματα αναπτύσσονται. Αλλά ένας αξιωματούχος ανέφερε έναν αριθμό μεταξύ 2.000 και 3.000, γράφουν οι NYT.

Οι 40.000 Αμερικανοί στρατιώτες που βρίσκονται ήδη στην περιοχή σταθμεύουν σε βάσεις στο Ιράκ, τη Συρία και άλλες χώρες. Το USS Abraham Lincoln, στον Κόλπο του Ομάν, βρίσκεται σε εκτεταμένη ανάπτυξη στην περιοχή και ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο, το USS Harry S. Truman, αναχώρησε από πριν από μια εβδομάδα από τις ΗΠΑ για τη Μεσόγειο ως μέρος τακτικής προγραμματισμένης ανάπτυξη.

Την Κυριακή, ο υπουργός Άμυνας Ο. Λόιντ προειδοποίησε ότι «σε περίπτωση που το Ιράν, οι εταίροι του ή οι πληρεξούσιοί του χρησιμοποιήσουν αυτή τη στιγμή για να στοχεύσουν αμερικανικό προσωπικό ή συμφέροντα στην περιοχή, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν κάθε απαραίτητο μέτρο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v